Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Η Ευρωπαϊκή εβδομάδα Αθλητισμού στο 5ο δημοτικό σχολείο Κιλκίς

Δελτίο τύπου 5ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς
Η Ευρωπαϊκή εβδομάδα Αθλητισμού είχε την τιμητική της στο 5ο δημοτικό σχολείο Κιλκίς φέτος και δεν αρκεστήκαμε σε μια μόνο μέρα για να χαρούμε τον αθλητισμό και ειδικότερα αθλήματα που δεν μπορούμε να εξασκήσουμε στο σχολείο.

Ξεκινώντας λοιπόν από την Δευτέρα 26/9, είχαμε προσκεκλημένους το προπονητικό τημ της σχολής καράτε του γυμναστηρίου KINESIS, για να μας γνωρίσουν το άθλημά τους και να μας εξηγήσουν τις αρχές της αυτοάμυνας, με λίγη πρακτική βεβαίως. Μαθητές και μαθήτριες από την Α' ως τη ΣΤ', χωρισμένοι σε δυο ηλικιακά γκρουπ, παρακολούθησαν με ενδιαφέρον, έκαναν ερωτήσεις και δοκίμασαν και μερικές βασικές κινήσεις αυτοάμυνας. Ήταν κάτι τελείως διαφορετικό από την καθημερινότητα του σχολείου κι αυτό φυσικά τράβηξε την προσοχή και το ενδιαφέρον των παιδιών..

Την Τρίτη 27/9, συνεχίσαμε με άλλη δράση για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού 2016. Διαλέξαμε να εξασκηθούμε γνωρίζοντας το αντικείμενο της ZUMBA. Το γυμναστήριο KINESIS μας διέθεσε με προθυμία την εκπαιδεύτρια ZUMBA κα Μπάρμπορα Κοσμίδου, για να κάνει το μάθημα στα παιδιά.

Ξεσηκωμένοι από τη χθεσινή δράση ήρθαν όλο χαρά και περιέργεια να πάρουν μέρος στο μάθημα. Εδώ η μουσική και ο ρυθμός έκαναν το θαύμα τους και η ώρα δε μας έφτασε, θέλαμε κι άλλο…

Συνεχίζοντας στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού και στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, οργανώσαμε εκπαιδευτική επίσκεψη αθλητικού περιεχομένου για όλα τα παιδιά του σχολείου, στο αθλητικό κέντρο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κιλκίς.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες από Γ ως ΣΤ θα είχαν ένα 40λεπτο μάθημα Κολύμβησης και αθλητικές δραστηριότητες στα γήπεδα του κέντρου. Οι μικροί της Α’ και Β’ τάξης απόλαυσαν τη συμμετοχή τους σε παιδαγωγικά παιχνίδια, αθλητικού περιεχομένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.