Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Σέρρες: Ανοιχτή ημερίδα με θέμα «Παιδί και Ποδήλατο: Οδηγώ με Ασφάλεια»,


Ανοιχτή ημερίδα με θέμα «Παιδί και Ποδήλατο: Οδηγώ με Ασφάλεια», διοργανώνει η Διεύθυνση Αστυνομίας Σερρών την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου και από ώρα 11.00 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας στις Σέρρες, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2016 και της Ευρωπαϊκής Ημέρας χωρίς αυτοκίνητο.

Η νέα αυτή πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών έχει ως στόχο την ενημέρωση των νέων για τους κανόνες ασφαλούς οδήγησης, τη σωστή χρήση του ποδηλάτου και τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφάλειας για την αποφυγή και πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα σύνολο από παράλληλες δράσεις, με τη συμμετοχή αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Σερρών, αστυνομικών με ποδήλατα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, αλλά και του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδηγών Σερρών, του Αθλητικού Ποδηλατικού Συλλόγου Μαχητής Σερρών και του Συλλόγου Γονέων και Φίλων της Αστυνομίας Σερρών.

Οι δράσεις αυτές περιλαμβάνουν:

· προσομοιώσεις σωστής κυκλοφοριακής αγωγής με διαδραστικά μέσα και ειδικό εξοπλισμό,

· βιωματικά σενάρια και δραστηριότητες,

· σωστή χρήση του εξοπλισμού ασφάλειας,

· κανόνες για την οδήγηση το βράδυ,

· σωστή συντήρηση του ποδηλάτου και

· διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων και ανακλαστικών (φωσφορούχων) εξαρτημάτων.

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Σερρών απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλους να συμμετάσχουν στην ημερίδα και να ενημερωθούν από κοντά για τους απαραίτητους κανόνες ασφάλειας κατά την οδήγηση με ποδήλατο.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.