Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Νέος θεματικός ιστότοπος για θέματα υγείας

Ένας νέος θεματικός ιστότοπος του Δικτύου Δράσεων Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας δημιουργήθηκε και ξεκίνησε να λειτουργεί από τις 22 Σεπτεμβρίου 2016 στον κεντρικό ιστότοπο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (www.pkm.gov.gr) με στόχο την ενημέρωση των πολιτών της Π.Κ.Μ. για τα σημαντικότερα θέματα δημόσιας υγείας.

Oι πολίτες που ενδιαφέρονται μπορούν να επισκέπτονται το νέο διακριτό ιστότοπο του Δικτύου Δράσεων Πρόληψης και Πρόληψης Υγείας, μέσα από την πλοήγηση στον κεντρικό ιστότοπο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (στην αρχική σελίδα www.pkm.gov.gr, επιλέγοντας το διακριτό “banner” με τίτλο «Δίκτυο Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας») και να ενημερώνονται σχετικά με τις δράσεις του Δικτύου καθώς και για καίριας σημασίας θέματα που αφορούν στη δημόσια και ατομική υγεία όπως είναι η πρόληψη και η αντιμετώπιση των μεταδοτικών και μη νοσημάτων. 

Επιπλέον, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα, μέσα από τη χρήση της φόρμας επικοινωνίας που διατίθεται στον ιστότοπο, να επικοινωνήσουν με το Δίκτυο Δράσεων Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας και να ζητήσουν απαντήσεις σε ειδικά ζητήματα που τους απασχολούν.

Το Δίκτυο Δράσεων Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας συγκροτήθηκε πριν από έναν περίπου χρόνο με πρωτοβουλία του Τμήματος Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Κ.Μ. και απαρτίζεται από επαγγελματίες υγείας που προέρχονται και από τις επτά περιφερειακές ενότητες. 

Στόχος της δημιουργίας του είναι η ενημέρωση τόσο του γενικού πληθυσμού όσο και ειδικών και ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού της Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με σημαντικά ζητήματα ατομικής και δημόσιας υγείας και υγιεινής καθώς και η εκπόνηση στοχευμένων προγραμμάτων αγωγής υγείας που εφαρμόζονται, με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια, στο μαθητικό πληθυσμό της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Κεντρικής Μακεδονίας.

«Στόχος μας αποτελεί η ενημέρωση αλλά και η ενεργή συμμετοχή των πολιτών στο Δίκτυο Δράσεων Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας, μέσω του δια-δραστικού forum και της φόρμας επικοινωνίας που παρέχεται, προκειμένου να μπορούν οι πολίτες να αποκτούν τον έλεγχο της υγείας τους και να υιοθετούν συμπεριφορές και συνήθειες που προάγουν τη σωματική, ψυχική και κοινωνική υγεία» τόνισε σχετικά η Αντιπεριφέρειαρχης Υγείας και Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Γερακίνα Μπισμπινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.