Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

«Με ύβρεις και ανοησίες δεν ξορκίζονται οι δημοκρατικές εξελίξεις»

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Ο πρωθυπουργός κ. Α. Τσίπρας, ανειλικρινής για μια ακόμα φορά και οπωσδήποτε όχι ευγενής στη δημόσια εικόνα του, έχασε την ψυχραιμία του και χαρακτήρισε ανόητους όσους σκέπτονται ή ζητούν εκλογές, καταδεικνύοντας με την παρέμβασή του ότι η σχετική συζήτηση ενοχλεί την κυβέρνηση.

Είναι γεγονός πως δηλώσεις αυτού του είδους δημιουργούν πρόσθετες σκοτούρες στους προπαγανδιστές του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς σε συνδυασμό με τις αλλοπρόσαλλες δηλώσεις υπουργών της κυβέρνησης, τις γελοίες πρακτικές διώξεων Ιεραρχών της Ορθόδοξου Εκκλησίας, τη σπίλωση ολυμπιονικών, υπονομεύουν το εικονικό κλίμα αισιοδοξίας που καλλιεργείται σε δηλώσεις του πρωθυπουργού, όπως: «Τώρα που η χώρα μπαίνει σε ράγες, η οικονομία σιγά σιγά ανακάμπτει, η ανεργία αποκλιμακώνεται», όπου γίνεται λόγος για τροχιά ανάπτυξης, τη στιγμή που η ελληνική οικονομία βυθίζεται σε ύφεση και τα κοινωνικά προβλήματα καθημερινά πληθαίνουν.

Ακριβώς για αυτόν το λόγο – των άλυτων προβλημάτων και των αδιεξόδων – η Νέα Δημοκρατία ζήτησε και ζητά ως μόνη λύση τις εκλογές.

Πάντως, παρά τη δημόσια αποκήρυξη των εκλογών, η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες παραμένει ανάμεσα στις βασικές επιλογές του κ. πρωθυπουργού, ενόψει της δύσκολης περιόδου που ακολουθεί. Όπως και πέρυσι, ωστόσο, όταν είχε διαβεβαιώσει τους πολιτικούς αρχηγούς ότι δεν είναι στον σχεδιασμό του οι πρόωρες εκλογές, είναι σαφές ότι ο κ. Τσίπρας θα προτιμούσε η ενεργοποίηση αυτής της επιλογής να πιάσει στον ύπνο τους πολιτικούς αντιπάλους του.

* Ιωάννης Κ. Λιναρδάκης,
Μ.Sc., Σχολική Ψυχολογία – Διαχείριση Κρίσεων στην Εκπαίδευση,
Μ.Sc., Διοίκηση των Σχολικών Μονάδων – MUNDIS (Άριστα 10).
Σύμβουλος Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού.
Τομεάρχης Παιδείας ΝΟ.Δ.Ε. Κιλκίς.
Αν. Αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Δ.Ε.) Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.