Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Έκθεση εικαστικών του "πόλις": Αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής ζωής του Κιλκίς

Της Πάολας Χαραλαμπίδου
3η μόλις κατά σειρά έκθεση εικαστικών, κι όμως, παρά το… μικρό της ηλικίας της θεωρείται πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της εγχώριας πολιτιστικής ζωής του Κιλκίς.


Ο λόγος φυσικά για την ετήσια έκθεση εικαστικών των μελών και φίλων του Καλλιτεχνικού και Πολιτιστικού Συνόλου Κιλκίς «η πόλις», που συμπληρώνει φέτος τρία χρόνια ζωής. 

Μπορεί, όπως και κάθε άλλη πρωτοβουλία στους τομείς των τεχνών και του πολιτισμού να ξεκίνησε δειλά, χρόνο με το χρόνο όμως δείχνει να ωριμάζει και να «ριζώνει» όλο και πιο βαθιά στα πολιτιστικά πεπραγμένα του τόπου μας.

Με διαφορετική σύνθεση καλλιτεχνών κάθε χρονιά (οι περισσότεροι εκ των οποίων κατάγονται ή έχουν στενούς δεσμούς με το Κιλκίς), ο νέος εικαστικός θεσμός της πόλης σκοπό έχει να αναδείξει, να ενθαρρύνει και να δώσει φωνή και βήμα στο εγχώριο καλλιτεχνικό δυναμικό του ακριτικού μας Κιλκίς -που όπως αποδεικνύεται έχει πολλά να καταθέσει και να πει μέσα από τα εκθέματά του- και συνάμα να το φέρει σε άμεση επαφή και επικοινωνία με το κοινό του Κιλκίς.

Φέτος, με θέμα τους «Το πρόσωπο», οι 15 συμμετέχοντες καλλιτέχνες παρουσιάζουν ο καθένας μέσα από τη δική του οπτική και τεχνοτροπία μοναδικά έργα, εμπνευσμένα είτε από οικεία και πραγματικά πρόσωπα, είτε από πρόσωπα της ιστορίας, της φαντασίας και των ονείρων τους. Συνολικά εκτίθενται 130 έργα ζωγραφικής, φωτογραφίας, αγιογραφίας, κεραμικής, comics, χαρακτικής και εγκαταστάσεων.

Τα εγκαίνια της φετινής έκθεσης πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016, στην καπναποθήκη της Αυστροελληνικής του Δήμου Κιλκίς σε εορταστικό κλίμα, παρουσία πολλών φίλων και μελών του Συνόλου. 

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρόεδρος της «Πόλις», Νίκος Σπυρλιάδης και η υπεύθυνη της διοργάνωσης, Ζωή Τζήμητρα. Ξεχωριστή εμφάνιση πραγματοποίησε και φέτος, το μουσικό σύνολο της «πόλις», στο οποίο συμμετείχαν στο αρμόνιο ο Αχιλλέας Σπυρλιάδης και στο τραγούδι η Έφη Ναβροζίδου και η Γιάννα Παγλαρίδου. 

Η έκθεση θα διαρκέσει 5 με 12 Σεπτεμβρίου 2016 κατά τις ώρες 11:00 -14:00 και 19:00-22:00.

Εκθέτουν έργα τους οι: Ιωάννου Βίκυ-Μαρία, Μαββίδης Ευθύμιος, Μελετιάδου Μένη, Μισόπουλος Φώτης, Παϊταρίδου Νατάσα, Πάλλης Μιχαήλ, Παπαϊωάννου Θεόδωρος, Σπυρλιάδου Σοφία, Σωτηρίου Ειρήνη, Τζήμητρα Ζωή, Τοπαλίδης Παναγιώτης, Τσακιρούδη Φωτεινή, Τσιγάρος Νώντας, Τσιλιγγερίδης Χρήστος, Τσολακίδου Στέλλα.

Στην είσοδο της Αυστροελληνικής, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, εκτίθενται και έργα των μαθητών του καλλιτεχνικού εργαστηρίου του "πόλις".

Δείτε το Video των εγκαινίων ΕΔΩ
Δείτε το time lapse των εγκαινίων ΕΔΩ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.