Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Εργαζόμενοι σε Φροντιστήρια: "Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν - Δεν πάει άλλο"

Υπογράφει ο Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης – Βορείου Ελλάδος
Συνάδελφοι –ισσες το Δ.Σ. του Σ.Ε.Φ.Ι.Ε. Θ-Β.Ε. σας καλεί στο συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ. στην Πλατεία Αριστοτέλους το Σάββατο 10/9/16 και ώρα 6:00 μμ.
Η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που έχουν ψηφιστεί έχουν δώσει το δικαίωμα στην εργοδοσία και στα φροντιστήρια να έχει ξεπεράσει κάθε όριο ασυδοσίας. 

Απληρωσιά, υποτιμημένα ένσημα, μαύρη εργασία, παράνομη άρνηση της εργοδοσίας για πληρωμή επιδομάτων (δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα, επίδομα αδείας, κ.λ.π), εξευτελιστικά ωρομίσθια των 3-6 ευρώ, ατομικές συμβάσεις με ότι παρανομία μπορεί να βάλει ο νους, αποτελούν το εργασιακό καθεστώς σήμερα στα φροντιστήρια. Ο κλάδος χαρακτηρίζεται πλέον σαν «εργασιακή ζούγκλα».

Να μη χαριστούμε σε κανέναν! Δεν πάει άλλο! Κανένας κλάδος μόνος του, κανένα σωματείο μόνο του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την ενιαία κι οργανωμένη επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας. Οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι μας θέλουν αιχμάλωτους στα ελάχιστα χωρίς σταθερό μισθό, χωρίς ένσημα, ανασφάλιστους, για να μας έχουν του χεριού τους. Θέλουν να μας σκλαβώσουν και να μας περάσουν αλυσίδες, να μετατρέψουν τους τόπους δουλειάς σε σύγχρονα κάτεργα.

Eμείς δε ζούμε με 400 ευρώ! Και πολλές φορές στον κλάδο μας και με ακόμη λιγότερα… Ο μέσος μισθωτός, πριν από τη φορολογία εισοδήματός του, έχει χάσει το 25% της αγοραστικής δύναμης των αποδοχών που είχε το 2009. Με βάση τα άγρια φορολογικά μέτρα και τα χαράτσια, οι συνολικές απώλειες στο βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων φθάνουν ή και προσεγγίζουν το 50% την περίοδο της κρίσης.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην εγκαταλείψουν τα δικαιώματά τους. Να μην παραιτηθούν από το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή, στη σταθερή εργασία, στην ασφάλιση. Να δυναμώσουν την οργάνωσή της σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς. Να αλλάξουν τους αρνητικούς συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα απομονώνοντας τους ανθρώπους της εργοδοσίας που βρίσκονται στις γραμμές της εργατικής τάξης. Να ηττηθεί η στρατηγική του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού. Είναι γραμμή ήττας, ενσωμάτωσης, υποταγής!

Η λύση και η δύναμη βρίσκεται στον οργανωμένο ταξικό αγώνα, στη συμμαχία, στην πάλη για την υπεράσπιση του δίκιου μας, για την αναπλήρωση των απωλειών, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Η πραγματική ελπίδα βρίσκεται στη σύγκρουση με όσους μας στερούν το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή, μας θέλουν στην ανέχεια, στη ζωή με ψίχουλα, στη σύγχρονη σκλαβιά! Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Εμείς παράγουμε τον πλούτο, είμαστε η συντριπτική πλειοψηφία, εμείς έχουμε τη δύναμη! Οι εργαζόμενοι μπορούν και πρέπει να σηκώσουν ψηλά τη σημαία του αγώνα για τα δικά τους συμφέροντα. Με ενιαίο μέτωπο αγώνα ενάντια στα μονοπώλια, σε ΕΕ-ΔΝΤ και τις κυβερνήσεις τους για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για άλλη προοπτική προς όφελος του λαού, με τον λαό αφέντη! Για να υπερασπιστούμε το σήμερα και το αύριο της ζωής μας, για να χτίσουμε τη δική μας συμμαχία που θα φέρει νικηφόρα αποτελέσματα για τη ζωή και τα συμφέροντά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.