Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

"Είναι άδικο να πληρώνουμε με ανθρώπινο αίμα την κωλυσιεργία σας"

Επιστολή Δημάρχου Παιονίας Χρήστου Γκουντενούδη προς: Υπουργό Μεταφορών, Υπουργό Μακεδονίας και Θράκης, Περιφερειάρχη Κ.Μ. και Εγνατία Α.Ε. με κοινοποίηση στο γραφείο Πρωθυπουργού και στους αρχηγούς κομμάτων αλλά και στους τοπικούς βουλευτές, για την συντήρηση της ΠΑΘΕ.
"Με αφορμή για άλλη μια φορά το τραγικό συμβάν του θανατηφόρου δυστυχήματος που συνέβη τις πρωινές ώρες της 22ης Σεπτεμβρίου στο 523ο χιλιόμετρο στην Νέα Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ευζώνων, στο ύψος του οικισμού Άσπρου, όπου 23χρονος στρατιώτης συγκρούστηκε μετωπικά με Ι.Χ. φορτηγό με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του, επανερχόμεθα στο θέμα της επικινδυνότητας του εν λόγω τμήματος της οδικής αρτηρίας της ΠΑΘΕ.
Το τμήμα της εθνικής οδού από τα Μάλγαρα μέχρι τον κόμβο Πολυκάστρου είναι το μοναδικό (εκτός των Τεμπών) στο οποίο υπάρχει αμφίδρομη κυκλοφορία. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις φθορές επί του οδοστρώματος λόγω της μη συντηρήσεως του αλλά και της συσκότισης που παρατηρείται σε αρκετά σημεία, το καθιστούν εξαιρετικά επικίνδυνο με συνέπεια να χάνονται άδικα ανθρώπινες ζωές.

Το τμήμα αυτό της ΠΑΘΕ είναι ουσιαστικά η πύλη εισόδου της χώρας για περίπου 8.000.000 ανθρώπους από και προς το εξωτερικό. Η κίνηση ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο είναι ιδιαιτέρως αυξημένη αλλά και βεβαρυμμένη λόγω φορτηγών βαρέως τύπου. Την δε χειμερινή περίοδο λόγω της πυκνής ομίχλης, η οδήγηση καθίσταται ακόμη πιο δυσχερής.

Κύριε υπουργέ,

Εμείς ως δημοτική αρχή έχουμε επισημάνει πολλάκις, όπως αποδεικνύεται και με σχετικά έγγραφα, την ανάγκη να επισκευασθεί το εν λόγω τμήμα της εθνικής οδικής αρτηρίας καθώς η σχετική μελέτη είναι ήδη έτοιμη, απλά χρειάζεται επικαιροποίηση και απομένει η εξασφάλιση των αναγκαίων πιστώσεων από εσάς.

Είναι άδικο να πληρώνουμε με ανθρώπινο αίμα την κωλυσιεργία ή την αβελτηρία της κρατικής μηχανής στην κύρια είσοδο της χώρας!

Σας καλούμε να προβείτε άμεσα σε όλες τις δέουσες ενέργειες ώστε να εξασφαλίσετε την ασφαλή κίνηση στο οδικό τμήμα που σας αναφέραμε για να μην θρηνήσουμε ποτέ ξανά θύματα."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.