Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Δημήτριος: "Χαρά σε όσους πέτυχαν την ακαδημιακή μεταβάθμιση"

Χαρά σε όσους πέτυχαν την ακαδημιακή μεταβάθμιση.
Αναθάρρηση σε όσους απομένουν για μια νέα προσπάθεια.

Μητροπολίτης
†Ο Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου
Δημήτριος

Χαρά σε σας, αγαπητοί μας νέοι ακαδημαϊκοί πολίτες, και στους γονείς και τους καθηγητές σας της μέσης εκπαίδευσης!


Το δικαιούσθε –άλλωστε το νιώθετε πεντακάθαρα– πρώτοι εσείς που διαγωνισθήκατε και περάσατε από τη δεύτερη βαθμίδα της μάθησης στους ολάνοιχτους ορίζοντες μιας άλλης καταξίωσης· είσθε “δυνάμει” επιστήμονες και (γιατί να μην είστε) κάποιοι παγκόσμια αναγνωρισμένοι αυριανοί πρωταθλητές σε προσδοκώμενες οικουμενικά κοινωφελέστατες επιτυχίες, σαν γιατροί, σαν βιολόγοι, σαν κοινωνιολόγοι, σαν…, με κινητήριο πάντοτε προσόν τη βαπτισμένη και μυρωμένη ανθρωπιά.

Το δικαιούνται μαζί με όλους και με τον καθένα σας (και συνάμα το επιποθούν) κι οι στενά δικοί σας, κι όλοι εμείς αλληλέγγυα δικοί σας, που τώρα σας θωρούμε να μας εκπροσωπείτε στην ακαδημαϊκή μεταβάθμιση της περαιτέρω κοινωνικοποίησης, με ελπίδες αγαθές. Η επιτυχία σας είναι και για μας τους μεγάλους ανάσα αισιοδοξίας, σε τούτον το στενόκαρδο κι άψυχο οικονομικό διεθνισμό.

Το ξέρετε, αν όχι όλοι σας, πάντως αρκετοί από σας, πως δεν σταματήσαμε εδώ και χρόνια να σας δίνουμε το χέρι της καρδιάς μας ενθάρρυνση στην αγωνιστική σας πορεία για τούτη την ποθητή επιτυχία. Κρατηθείτε με θαλλερά ασάλευτη και δημιουργική την πίστη σας στο Χριστό της Εκκλησίας, όχι μόνο τώρα που πανηγυρίζετε το πετυχημένο πέρασμά σας στην ακαδημαϊκή παιδεία· μα και σαν θα στέκεστε αύριο–μεθαύριο επιστημονικά αναβαθμισμένοι, για μια δυναμική πορεία ποιοτικής επιβίωσης, μα και αρτιότερης και θεραπευτικής παρεμβατικότητας στα δεδομένα ενός ηλεκτρονικού, ελεγχόμενου, μεταλλαγμένου, απροσωποποιούμενου, αδιέξοδου κόσμου.

Σας χρειαζόμαστε πιο πολύ γι᾽ αυτό και σας χαιρόμαστε προσβλέποντας από τώρα στο εγχριστωμένο ήθος μιας τέτοιας αρτιότερης γνώσης, που δεν θα αλαζονεύεται ούτε θα λησμονεί τα όρια της κτιστότητάς μας και τη μόνη πραγματική υπέρβασή τους, το μυστήριο της εν Χριστώ ενθέωσης-σωτηρίας. Και ευχόμαστε κατά προτεραιότητα –που την δικαιούσθε πιο πολύ κι από μας τους ωριμοτέρους– γι᾽ αυτήν την προσωπική σας, την οικογενειακή σας, την κοινωνική σας όντως καταξίωση.

Θάρρος αγωνιστικής ζωντάνιας και σε σας, αγαπητοί μας νέοι και νέες, που είτε δεν πετύχατε για φέτος την εισαγωγή σας στα ΑΕΙ είτε η προς ώραν επιτυχία σας δεν καλύπτει πλήρως τη στοχοθεσία σας. Πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι ο άνθρωπος είναι αυτός καθ᾽ εαυτόν μια επιτυχία, γιατί έτσι μας έφτιαξε και μας θέλει ο Θεός. Είστε ο καθένας κι η καθεμιά σας μια μοναδικότητα προσωπική, κοινωνική, με τάλαντο τη θεοκτισία και αναφαίρετο δικαίωμα τη θεοκοινωνία, μέσα από κάθε αγώνα κι αγωνία. Δεν παύουμε να προσευχόμαστε γι᾽ αυτήν την προσωπική σας καταξίωση καθημερινά. 


Μη λυγίζετε στις προσπάθειές σας και μη περιστέλλετε τις ελπίδες σας. Κάθε επιτυχία η και αποτυχία των προσώραν στόχων δεν μπορεί να υφαιρέσει τίποτε από την ομορφιά, την υπεραξία και τη μοναδική αξιοσύνη που υποστασιάζουμε ο καθένας σαν πλάσμα του Θεού, σαν δικαιούχος του Σωτήρος. Και με μια τέτοια δυναμική, πάρτε μια βαθειά ανάσα και προχωρείστε σε μια νέα προσπάθεια. Καλή αρχή και καλές επιτυχίες στο άμεσο αύριο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.