Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

"Ο ρόλος του «σοσιαλδημοκρατικού και προοδευτικού αριστερού χώρου», και η Μνημονιακή Στροφή του ΣΥΡΙΖΑ"

Δελτίο τύπου Σοσιαλιστικής Προοπτικής
Η Σοσιαλιστική Προοπτική θεωρεί υποχρέωσή της να ενημερώσει τον Ελληνικό λαό για το ρόλο, του λεγόμενου «σοσιαλδημοκρατικού και προοδευτικού χώρου», στην πολιτική ζωή της χώρας. Ο χώρος αυτός αποτελούμενος από τα υπολείμματα του εναπομείναντος ΠΑΣΟΚ, το καθημερινά συρικνούμενο Ποτάμι του κου Θεοδωράκη και μερικές άλλες ομάδες με μηδενική απήχηση στο λαό όπως η ΔΗΜΑΡ, έχει αποδυθεί σε μια προσπάθεια στήριξης της εγχώριας διαπλοκής και των πιο ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών που από το 2010 μας επιβάλλουν οι τοκογλύφοι και το ιερατείο της ΕΕ.

Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής βουλευτές και στελέχη του χώρου σε κάθε δημόσια εμφάνισή τους φροντίζουν με ψευδή επιχειρήματα και συνειδητή διαστρέβλωση της αλήθειας να υποβαθμίζουν ή να αποσιωπούν τις πραγματικές αιτίες που μας οδήγησαν στην κρίση και να μεταφέρουν την πολιτική αντιπαράθεση σε δευτερεύοντα ζητήματα. Για το λόγο αυτό αρνούνται να πάρουν θέση και να καταδικάσουν τη σκόπιμη και συνειδητή διόγκωση του χρέους από τον τότε επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κο Γεωργίου, γεγονός που στοίχισε στη χώρα την υπαγωγή της σε καθεστώς ακραίας δημοσιονομικής επιτήρησης για να σωθούν οι γαλλικές και γερμανικές τράπεζες. 

Δεν σχολιάζουν καν τις δόλιες μεθοδεύσεις για να επιτευχθεί το κλείσιμο των φακέλων που αφορούν στα μεγάλα σκάνδαλα της Siemensκαι της Marfin. Αντίθετα με προθυμία που δεν εκπλήσσει υιοθετούν τις απόψεις των δανειστών απαιτώντας την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος όπως αυτό συμφωνήθηκε με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στην ελληνική κοινωνία και την οικονομία.

Συντάσσονται με τον κο Μητσοτάκη στην άρνηση της απλής αναλογικής, την οποία καταψηφίζουν προβάλλοντας γελοία επιχειρήματα που τους εκθέτουν. Αντιτίθενται στη ρύθμιση των τηλεοπτικών αδειών και σε κάθε προσπάθεια έστω και ημιτελή που γίνεται για να μπει επιτέλους κάποια τάξη στην τηλεοπτική ζούγκλα που έχουν επιβάλλει οι καναλάρχες-εργολάβοι.

Σε συνέντευξή της στην «Εφημερίδα των Συντακτών» η κα Γεννηματά επιδιώκει να επαναφέρει το από-κομμά της στο πολιτικό προσκήνιο, κόντρα στην πρόσφατη λαϊκή περιφρόνηση που εισέπραξε, ζητώντας το σχηματισμό Κυβέρνησης Εθνικής Συνεννόησης, όπως την αποκαλεί, με το επιχείρημα ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και αδυνατεί να τη βγάλει από την κρίση. 

Ζητά μάλιστα να υπάρξουν προγραμματικές συγκλίσεις. Και εμείς διερωτόμαστε, σε ποια σημεία σε σχέση με την ασκούμενη μνημονιακή πολιτική διαφωνεί με την Κυβέρνηση; Το Κόμμα της δεν ψήφισε το τρίτο μνημόνιο και όλους τους νόμους που μέχρι σήμερα έχει φέρει στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ και αφορούν δεσμεύσεις που απορρέουν από αυτό; Τα μόνα νομοσχέδια που το ΠΑΣΟΚ δεν ψηφίζει είναι εκείνα τα οποία περιλαμβάνουν έστω και υποτυπώδη φιλολαϊκά μέτρα.

Η μεγάλη προβολή των θέσεών τους, όχι μόνο από τα κανάλια της διαπλοκής αλλά και την ΕΡΤ, στο όνομα ενός ψευδεπίγραφου πολιτικού πλουραλισμού, δημιουργεί τη λαθεμένη εντύπωση ότι οι απόψεις τους βρίσκουν απήχηση στο λαό με αποτέλεσμα να έχουν πιστέψει και οι ίδιοι ότι μπορούν να επανακάμψουν με αξιώσεις στο προσκήνιο και να διεκδικήσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας.

Δυστυχώς η μνημονιακή στροφή του «αριστερού» ΣΥΡΙΖΑ έδωσε παράταση ζωής στο υπό κατάρρευση πολιτικό σύστημα που οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή και αναπτέρωσε τις ελπίδες των πιο ακραίων νεοφιλελεύθερων στοιχείων για μια ρεβανσιστική, σε βάρος του λαού, επάνοδό τους στην εξουσία. 

Ταυτόχρονα συνέβαλε αποφασιστικά στη διαιώνιση της αποικειοποίησης της χώρας και μάλιστα με χειρότερους όρους από πριν, στη διάλυση του εν δυνάμει διαμορφούμενου λαϊκού κινήματος, στην απογοήτευση εκατομμυρίων Ελλήνων ΠΟΥ ΠΊΣΤΕΨΑΝ ότι ο κος Τσίπρας ήταν διατεθειμένος να συγκρουσθεί με τους τοκογλύφους στα πλαίσια ενός εναλλακτικού σχεδίου, αλλά τον βλέπουν αντ’ αυτού, ενστερνιζόμενο απόλυτα τις πιο ακραίες μνημονιακές πολιτικές να εξευτελίζει τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς.

Εμείς που συγκροτούμε τη Σοσιαλιστική Προοπτική και πιστεύουμε στις αξίες της σοσιαλιστικής αριστεράς, της δημοκρατίας, της κοινωνικής απελευθέρωσης, της εθνικής κυριαρχίας και της εθνικής αξιοπρέπειας παρεμβαίνουμε στην πολιτική ζωή και καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, σε παλλαϊκό δημοκρατικό ξεσηκωμό για να αποτινάξουμε τα δεσμά που μας έχουν επιβάλλει οι επικυρίαρχοι με τη βοήθεια των ντόπιων ολιγαρχών και τις πολιτικές τους ορντινάντσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.