Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Κιλκίς: Ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κατασκηνώσεων και λουτροθεραπείας - πηλοθεραπείας ηλικιωμένων και ΑμεΑ

Μετά από έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, θα πραγματοποιηθεί πρόγραμμα «Κατασκηνώσεων - Λουτροθεραπείας – Πηλοθεραπείας ηλικιωμένων ατόμων και ΑμεΑ», στο οποίο θα συμμετέχουν ηλικιωμένα άτομα (60 ετών και άνω), συνταξιούχοι λόγω γήρατος, χηρείας ή αναπηρίας όλων των ασφαλιστικών ταμείων, συνταξιούχοι του λογαριασμού ανασφαλίστων υπερηλίκων του ΟΓΑ καθώς και ενήλικα άτομα με πιστοποιημένο ποσοστό αναπηρίας (67% και άνω) από αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή..

Στην περίπτωση των ατόμων με ποσοστό αναπηρίας (67% και άνω), όταν τα άτομα αυτά είναι μεμονωμένα χωρίς οικογένεια, τότε δικαιούνται συνοδού, με την προϋπόθεση η αναγκαιότητα συνοδείας να βεβαιώνεται από την Υγειονομική Επιτροπή που πιστοποιεί και το ποσοστό αναπηρίας.

Το πρόγραμμα λουτροθεραπείας έχει ως εξής :

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ
Λουτρά Σιδηροκάστρου (Σέρρες)

08/08 -  15/08/16

20 άτομα
Λουτρά Ν. Απολλωνίας (Θεσ/νίκη)

24/08 -  31/08/16

20 άτομα

Στο πρόγραμμα λουτροθεραπείας συμμετέχουν οικονομικά και οι δικαιούχοι / ωφελούμενοι του προγράμματος με το ποσό των οκτώ ευρώ (8,00) ημερησίως κατ΄ άτομο.

Οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα πρέπει να καταθέσουν τα κάτωθι δικαιολογητικά: 

Αίτηση για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. 

Φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος της Εφορίας του προηγούμενου έτους. 

Φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας. 

Φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου ασθενείας σε ισχύ. 

Φωτοαντίγραφο απόφασης πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής για τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω. 

Ιατρική γνωμάτευση του θεράποντος ιατρού στην οποία θα αναφέρεται αναλυτικά η πάθηση του δικαιούχου και θα αιτιολογείται η αναγκαιότητα υποβολής του σε λουτροθεραπεία ή πηλοθεραπεία. 

Υπεύθυνη δήλωση του αιτούντος ότι για το τρέχον έτος δεν έχει λάβει μέρος στο πρόγραμμα αυτό ή σε αντίστοιχο πρόγραμμα άλλου φορέα

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για την εγγραφή τους στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς (Α. Παπανδρέου 3), από Δευτέρα έως και Παρασκευή και από 8:00 π.μ – 14:30μ.μ.. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 23413-53602, 53604, 50182.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.