Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Η παιδική ταινία "Κούμπα: Μια ζέβρα και μισή" στο θερινό σινεμά Κιλκίς

Πάμε σινεμά μαζί με τα παιδιά για να απολαύσουμε την….. «ΚΟΥΜΠΑ: ΜΙΑ ΖΕΒΡΑ ΚΑΙ ΜΙΣΗ !» (Khumba!). Ένα πραγματικό υπερθέαμα για τους μικρούς μας φίλους και όχι μόνο στον δημοτικό θερινό κινηματογράφο Κιλκίς “Δημήτριος Ζωηρός” την Τρίτη 23 & την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016 με ώρα έναρξης προβολής 9:00 το βράδυ.

Το «Kούμπα: Μία Ζέβρα και Μισή» είναι μια απολαυστική ταινία κινουμένων σχεδίων από τη Νότιο Αφρική με γερές δόσεις χιούμορ και έντονης δράσης. Με εντυπωσιακά τοπία, άρτια εφέ και αξέχαστους χαρακτήρες η ταινία ξετυλίγει μια διασκεδαστική και γεμάτη ελπίδα ιστορία ενηλικίωσης μιας νεαρής ζέβρας, της οποίας η διαφορετικότητα θα την οδηγήσει σε περιπέτειες που θα αλλάξουν τη ζωή της και τη θέση της στον κόσμο.

Το όνομα “Κούμπα / Khumba” στη γλώσσα των ζουλού σημαίνει “δέρμα”.

Ο Κούμπα είναι μία ζέβρα λίγο αλλιώτικη από τις άλλες και το ερώτημα που την ταλαιπωρεί είναι πόσες ρίγες πρέπει να έχει μια ζέβρα για να θεωρείται κανονική;

Οι ρίγες στις ζέβρες είναι μοναδικές στην καθεμία.

Πρόκειται κάτι σαν τα ανθρώπινα δακτυλικά αποτυπώματα.

Ο Κούμπα έμαθε πως οι ζέβρες απέκτησαν τις ρίγες τους από τη μητέρα του, τη Λουνγκίζα. Σύμφωνα με το μύθο οι Κουάγκας ήταν μια φυλή από ζέβρες που είχε μόνο τις μισές ρίγες. Ήταν πολύ συνηθισμένο στη Νότιο Αφρική να συναντά κανείς τέτοιους είδους ζέβρες. Οι ζέβρες αυτές κυνηγήθηκαν και τελικά οδηγήθηκαν στην εξαφάνιση γύρω στο 1870.

Δεν είναι όλα άσπρο ή μαύρο, ακόμα και στην περίπτωση μιας ζέβρας.

Ο Κούμπα είχε την ατυχία να γεννηθεί με τις μισές του ραβδώσεις και έτσι το προληπτικό κοπάδι του τού αποδίδει την ξαφνική ξηρασία που έχει πλήξει την περιοχή. Η νεαρή ζέβρα δεν έχει άλλη επιλογή από το να φύγει, για να βρει τον θρυλικό νερόλακκο, όπου οι πρώτες ζέβρες απόκτησαν τις ρίγες τους. Στο ταξίδι του αυτό, ο Κούμπα θα έχει για συνοδοιπόρους μια θρασύτατη αντιλόπη και μία φανταχτερή στρουθοκάμηλο, ενώ θα γνωρίσει ένα σωρό εκκεντρικούς χαρακτήρες. Η πραγματική πρόκληση θα έρθει, όταν στον δρόμο του εμφανιστεί μια άγρια λεοπάρδαλη….

«ΚΟΥΜΠΑ: ΜΙΑ ΖΕΒΡΑ ΚΑΙ ΜΙΣΗ !» (Khumba!)


ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ - ΣΕΝΑΡΙΟ: Άντονι Σίλβερστοουν

ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΜΕΝΟ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ :

Φώτη Πετρίδη, Φοίβου Ριμένα, Ηλία Ζερβού, Βίνας Παπαδοπούλου,

Πέτρου Δαμούλη, Στεφανίας Φιλιάδη, Γιάννη Στεφόπουλου

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Κινούμενο σχέδιο / Έγχρωμο 3D

ΗΧΟΣ: Dolby Digital

ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Νότια Αφρική

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 85΄

ΔΙΑΝΟΜΗ: Feelgood Entertainment

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.