Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Βιωματικό Εργαστήριο για εκπαιδευτικούς με θέμα, «Δίκτυα επικοινωνίας»

Σας ενημερώνουμε ότι η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Κιλκίς διά της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων και η Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Κιλκίς διά του Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ», προτίθενται να διοργανώσουν Βιωματικό Εργαστήριο Δικτύωσης διάρκειας δέκα (10) ωρών, με θέμα : «Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων - Δίκτυα επικοινωνίας».

«Η δικτύωση είναι ένα μοντέλο σχέσης στο οποίο αλληλοπλέκονται ομάδες και άτομα που ασχολούνται με το ίδιο ή παρόμοιο αντικείμενο και κατά τη διάρκεια της συνύπαρξής τους έρχονται σε επαφή, αναλαμβάνουν ρόλους, επικοινωνούν, συνεργάζονται, συντονίζονται και διασυνδέονται. Στο Εργαστήρι αυτό πρωταρχικός στόχος είναι να διερευνηθούν οι τρόποι που θα ενισχύσουν την επικοινωνία μεταξύ των εκπαιδευτικών.

Στη διάρκεια του εργαστηρίου παρουσιάζονται σύντομες εισηγήσεις, η ενεργή συμμετοχή όμως των εκπαιδευτικών και η αξιοποίηση της συνεργασίας σε μικρότερες ομάδες δίνει τη δυνατότητα:

- Να γνωριστούν σε ένα άνετο κλίμα,
Να αναφερθούν στο ρόλο που οι ίδιοι διαδραματίζουν στον χώρο της εργασίας τους,
Να ανταλλάξουν απόψεις και προσωπικές εμπειρίες και να αναλύσουν τα προβλήματα που προκύπτουν μέσα από το ρόλο τους,
Να διερευνήσουν τις προοπτικές και τους τρόπους ανάπτυξης δικτύων επικοινωνίας μεταξύ τους».

Το Βιωματικό Εργαστήριο απευθύνεται σε 22 εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, όλων των ειδικοτήτων (11 Α/θμιας και 11 Β/θμιας), που υλοποιούν Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων και δεν παρακολούθησαν το περσινό Εργαστήρι Δικτύωσης.

Το Βιωματικό Εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου και την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016, κατά τις ώρες 9:00 έως 14:00, στο Κέντρο Πρόληψης ΝΗΡΕΑΣ (Βυζαντίου 10), στο Κιλκίς, σύμφωνα με πρόγραμμα εργασιών που ακολουθεί.

Παρακαλούνται οι Δ/ντές-ντριες, Πρ/νοι-νες των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Κιλκίς να ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας τους.

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο Εργαστήριο, να συμπληρώσουν και να υποβάλουν την αίτηση στον αντίστοιχο Υπεύθυνη - ο Σχολικών Δραστηριοτήτων, ως τις 10 Ιουνίου 2016 : με fax στο 2341022439, 2341022339 ή ταχυδρομικά.

Σημειώνεται ότι οι εκπαιδευτικοί Α/θμιας Εκπ/σης Κιλκίς θα συμμετάσχουν στο Εργαστήριο, εφόσον δεν παρακωλύεται η λειτουργία της σχολικής μονάδας τους.

Στους εκπαιδευτικούς που θα συμμετάσχουν θα χορηγηθούν Βεβαιώσεις συμμετοχής.

Επισημαίνουμε ότι η συμμετοχή των ενδιαφερόμενων εκπαιδευτικών στο Εργαστήριο είναι προαιρετική και δωρεάν.

Σημειώνουμε ότι η υλοποίηση του Βιωματικού Εργαστηρίου Δικτύωσης έχει εγκριθεί, σύμφωνα με την με Αρ. Πρωτ.: Φ20.3/69842/Δ2/25-4-2016/ ΥΠ.Π.Ε.Θ./Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ/ΤΜΗΜΑ Γ΄- ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ, ύστερα από την υποβολή αντίστοιχου αιτήματος από τη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Κιλκίς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.