Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Ο Τάσος Μπουλμέτης έρχεται στο θερινό κινηματογράφο ''Δημήτρης Ζωηρός'' του Δήμου Κιλκίς

Μια ιδιαίτερη βραδιά με απόλυτα ελληνικό χρώμα και πολλές εκπλήξεις, περιμένει τους σινεφίλ που θα παρακολουθήσουν την ταινία “Νοτιάς”, που θα προβληθεί στο μοναδικό δημοτικό θερινό κινηματογράφο του Κιλκίς “Δημήτριος Ζωηρός”. 
Συναντήστε τον δημιουργό της “Πολίτικης Κουζίνας”, Τάσο Μπουλμέτη που επέστρεψε με την καινούρια του ταινία “ΝΟΤΙΑΣ”.

Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας, θα είναι μαζί μας στο Κιλκίς για να παρουσιάσει την νέα του ταινία, την Πέμπτη 14 Ιουλίου στις 9:30 το βράδυ στο δημοτικό θερινό κινηματογράφο “Δημήτρης Ζωηρός” στο Λόφο Αγίου Γεωργίου, να μιλήσει με τους θεατές και να τους ξεναγήσει σ' αυτό το νέο και γοητευτικό ταξίδι ενηλικίωσης, που σχεδίασε στον κινηματογραφικό χάρτη.

Μιλήστε με τον δημιουργό της ταινίας και αφήστε τα λόγια του "Νοτιά" να σας παρασύρουν...

Την προβολή θα τίμηση με την παρουσία του και ο παραγωγός της ταινίας Ζήνος Παναγιωτίδης (Rosebud21)

Οι σινεφίλ που θα παρακολουθήσουν την προβολή / εκδήλωση θα απολαύσουν ζωντανή μουσική και θα γευθούν το εξαιρετικό ροζέ κρασί που θα προσφέρει προς τιμήν του εκλεκτού επισκέπτη το Οινοποιείο ''Αϊδαρίνη''.

Σας περιμένουμε όλους !
Ελάτε να γεμίσουμε το υπέροχο θερινό μας σινεμαδάκι και να τιμήσουμε τους καλεσμένους μας !

Νοτιάς: Το μεγάλο νοσταλγικό ταξίδι του Τάσου Μπουλμέτη
“Σε κάθε περίπτωση ο “Νοτιάς” είναι μια ταινία που αξίζει να δείτε, να καθίσετε αμίλητοι σε όλη τη διάρκεια της ταινίας, για να απολαύσετε και την παραμικρή λεπτομέρεια του βιρτουόζου Μπουλμέτη, να απολαύσετε τον «χρόνο» που γυρνάει πίσω, μπροστά στα μάτια σας.”

“Οι λεπτομέρειες του σεναρίου, η συστηματική δουλειά με τους ηθοποιούς, η σκηνοθετική ωριμότητα του Μπουλμέτη, η υπέροχη μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, όλα συντείνουν ώστε ο "Νοτιάς" να αποτελεί όχι απλώς κινηματογραφικό επίτευγμα, αλλά και αξιοσέβαστη “κατάθεση ψυχής”.

Χορηγοί:

Omikron Journal / Culture + Arts,

https://www.facebook.com/omiros.iliades,

Evridiki Hotel,
Οινοποιείο Αϊδαρίνη,

CAFE BISTRO -ΤΡΥΠΟΚΑΡΥΔΟΣ,
ΓαιοΤεχνον / GaioTechnon
https://www.facebook.com/geotexnon


ΝΟΤΙΑΣ Σκηνοθεσία - Σενάριο: Τάσος Μπουλμέτης

Μουσική: Ευανθία Ρεμπούτσικα

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Νιάρρος, Θέμης Πάνου, Μαρία Καλλιμάνη,

Zωζώ Σαπουντζάκη, Ταξιάρχης Χάνος, Αργύρης Ξάφης, Ερρίκος Λίτσης

Διάρκεια: 99'

Υπόθεση:
Από τη μέρα που εμφανίζονται στον Σταύρο οι πρώτες ερωτικές ανησυχίες φουντώνει και η επιθυμία του να λέει ιστορίες με ένα δικό του, ανατρεπτικό, τρόπο. Οι ταραχώδεις, αλλά και ταυτόχρονα πολλά υποσχόμενες για την Ελλάδα, δεκαετίες του ‘60,’70 και ‘80 πυροδοτούν τη φαντασία του ασταμάτητα. Στο ταξίδι από την εφηβεία προς την ενηλικίωση, για να κατακτήσει αυτά που ποθεί, θα σκαρφιστεί ιστορίες για αρχαίους μύθους, μακρινά ταξίδια και όμορφες γυναίκες. Όταν έρθει αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, θα κάνει τις ιστορίες του εικόνες, και θα ανακαλύψει τον εαυτό του.

Τάσος Μπουλμέτης:
Ο Τάσος Μπουλμέτης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1957 και ήρθε στην Ελλάδα το 1964. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Σκηνοθεσία και Παραγωγή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση. Εργάστηκε ακαδημαϊκά ως βοηθός καθηγητού στο ίδιοΠανεπιστήμιο και μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα εργάστηκε ως ελεύθερος σκηνοθέτης και παραγωγός σε τηλεοπτικές εκπομπές στα κρατικά κανάλια. 


Είναι συμπαραγωγός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης της μεγάλου μήκους ταινίας «ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΟΝΕΙΡΩΝ», η οποία απέσπασε συνολικά 8 βραβεία στην Ελλάδα και το Χρυσό Βραβείο Ταινιών του Φανταστικού Κινηματογράφου στο Φεστιβάλ του Χιούστον.

Από το 1988 σκηνοθετεί διαφημιστικές ταινίες για την Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει ειδίκευση στα Ειδικά Εφέ και στη Σύνθεση και Επεξεργασία της Ηλεκτρονικής Εικόνας. 

Η “Πολίτικη Κουζίνα”, είναι η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του, που απέσπασε 8 κρατικά βραβεία και το βραβείου κοινού στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης του 2003 καθώς επίσης έκανε ρεκόρ εισιτηρίων ξεπερνώντας τα 1.600.000 εισιτήρια στην Ελλάδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.