Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Κάλεσμα της ΚΝΕ σε εκδήλωση τιμής και μνήμης στο Μεταλλικό Κιλκίς

Δελτίο τύπου Τομεακού Συμβουλίου Κιλκίς της ΚΝΕ 
Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους μαχητές και τις μαχήτριες της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας του Μεταλλικού Κιλκίς διοργανώνει το Παράρτημα Κιλκίς της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και το ΚΚΕ, την Κυριακή 17 Ιούλη, στις 10:15 π.μ., στο Μεταλλικό.

Το Τομεακό Συμβούλιο Κιλκίς της ΚΝΕ καλεί τις οικογένειες και τους απογόνους των νεκρών αγωνιστών, τους αγωνιστές και αγωνίστριες, φίλους και φίλες της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και, ιδιαίτερα, τη νεολαία της περιοχής να συμμετάσχουν για την οφειλόμενη απόδοση τιμής και ευγνωμοσύνης στους μαχητές και μαχήτριες.

Για το χρέος και την ανάγκη που έχουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία να μάθουν όλη την αλήθεια για την ιστορία, για το μεγάλο ηρωικό αγώνα του λαού μας και τις θυσίες του ενάντια στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό, να μάθουν για τις νίκες και τις ήττες, για το ρόλο που έπαιξαν η αστική τάξη και τα κόμματά της.

Το λαό και τους σημερινούς του αγώνες φοβούνται και ξορκίζουν οι εκμεταλλευτές του, γι’ αυτό προσπαθούν να σβήσουν τη θετική ιστορική του πείρα, γι’ αυτό καλλιεργούν τη μοιρολατρία.

Χρωστάμε πολλά στην ηρωική γενιά της αθάνατης Εθνικής μας Αντίστασης, του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ, του ΔΣΕ, τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που δεν λύγισαν στα πέτρινα χρόνια του ναζισμού - φασισμού, του ιμπεριαλιστικού πολέμου, που έδωσαν τη μάχη στις πόλεις και τα χωριά, στα άπαρτα βουνά με το όπλο στο χέρι, όπως και στα χρόνια της ένοπλης ταξικής πάλης ενάντια στην επίθεση που εξαπέλυσαν συντονισμένες όλες οι εγχώριες αντιδραστικές δυνάμεις, μαζί με την βρετανική και αμερικάνικη ιμπεριαλιστική συμμαχία τους, ενάντια στο εργατικό και λαϊκό κίνημα.

Χρωστάμε πολλά στους επώνυμους και ανώνυμους ήρωες του λαϊκού μας κινήματος, που έπεσαν στα πεδία των μαχών, που εκτελέστηκαν, βασανίστηκαν, εξορίστηκαν, πέρασαν τα πάνδεινα, για να κρατήσουν άσβεστη τη φλόγα του αγώνα, του παραδείγματος, της ιστορικής συνέχειας, στον αγώνα για να ξημερώσει ένα καλύτερο μέλλον για τις νέες γενιές, μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.