Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Επιθεώρηση στις εργασίες συντήρησης του δρόμου Θεσσαλονίκης - Κιλκίς

Επιθεώρηση στις εργασίες συντήρησης που εκτελεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη νέα εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Κιλκίς, πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Οι εργασίες, που γίνονται μετά τον κόμβο της Λητής (διασταύρωση με νέα εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Σερρών) μέχρι τα όρια με το νομό Κιλκίς και προς τις δυο κατευθύνσεις είναι προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ και έχουν αρχίσει από τα τέλη Ιουνίου.

Όπως ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οι εργασίες θα συνεχιστούν το αργότερο μέχρι τα μέσα Ιουλίου, ενώ θα εξεταστεί η συνέχισή τους είτε μέχρι το τέλος του μήνα, είτε μέσα στον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση των εργασιών, προκειμένου να περιοριστεί και η ταλαιπωρία των διερχομένων και τόνισε ότι «τα κονδύλια που διαθέτει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τα οποία εξασφαλίσαμε έπειτα από επίμονη διεκδίκηση δεν αρκούν για να γίνουν όλες οι απαιτούμενες παρεμβάσεις. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό ότι επεμβαίνουμε σε τόσο μεγάλη έκταση στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο ευθύνης μας για πρώτη φορά τα τελευταία δέκα χρόνια.


Στη νέα εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Κιλκίς γίνεται εκτεταμένη αποκατάσταση των φθορών στο οδόστρωμα (ασφαλτοστρώσεις), ειδικά στα πιο επιβαρημένα σημεία και βέβαια όλες οι άλλες εργασίες συντήρησης, από καθαρισμό ερεισμάτων και διαμόρφωση τάφρου, μέχρι κοπή της βλάστησης και αποκατάσταση της οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης.

Διαθέτουμε συνολικά κονδύλια 15 εκ. ευρώ για τις εργασίες συντήρησης στις εθνικές και επαρχιακές οδούς και στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, βελτιώνοντας σημαντικά το επίπεδο ασφάλειας των μετακινήσεων. Σήμερα, συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιούν εργασίες συντήρησης στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, στις εθνικές οδούς Θεσσαλονίκης – Χαλκηδόνας και Θεσσαλονίκης – Κιλκίς, αλλά και στο οδικό δίκτυο της επαρχίας Λαγκαδά. Τις επόμενες μέρες αρχίζουν αντίστοιχες επεμβάσεις και στο δρόμο Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών. Επαναλαμβάνω ότι απαιτείται να γίνεται τακτική συντήρηση και αποκατάσταση των φθορών που υφίστανται οι δρόμοι μας. Γι’ αυτό η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να αυξηθεί το επίπεδο ασφάλειας στις μετακινήσεις των πολιτών, αλλά και να γίνουν πιο ποιοτικές και ταχύτερες οι μετακινήσεις, συνεχίζει να διεκδικεί κονδύλια από την Πολιτεία για τη διαρκή αναβάθμιση και συντήρηση του οδικού δικτύου»

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει σε εξέλιξη εργολαβίες για εργασίες συντήρησης στο κύριο εθνικό οδικό δίκτυο με προϋπολογισμό 9 εκ. ευρώ:

-Περιφερειακή Οδός Θεσσαλονίκης

-Εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο Λαγκαδά

-Θεσσαλονίκη – Χαλκιδική

-Θεσσαλονίκη – Χαλκηδόνα

-Θεσσαλονίκη – Κιλκίς – Σέρρες.

Επίσης εκτελούνται εργασίες στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των επτά Περιφερειακών Ενοτήτων προϋπολογισμού 6 εκ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.