Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Επίκαιρη ερώτηση Χατζησάββα για το ΤΕΙ Κιλκίς

Δελτίο τύπου Χ. Χατζησάββα
Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ του Κιλκίς για την ανάγκη στελέχωσης και αναβάθμισης του ΤΕΙ του Κιλκίς.

"Υποστελέχωση και υπολειτουργία χαρακτηρίζει το Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας 'Ένδυσης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας με έδρα την πόλη του Κιλκίς. 

Η ίδρυση του εν λόγω τμήματος το έτος 1999 ηδράσθη στην παράδοση της περιοχής στην κλωστοϋφαντουργία και ένδυση ενώ το αντικείμενο του τμήματος απηχεί στις σύγχρονες απαιτήσεις των τριτοβάθμιων ιδρυμάτων της Ευρώπης. 

Άλλος ένας παράγοντας ο οποίος καθιστά αναγκαία την απαραίτητη στελέχωση και οποιαδήποτε άλλη ενέργεια που θα δώσει πνοή στο τμήμα είναι ότι ο κλάδος αυτός κατέχει το 20% του ΑΕΠ. 

Η άνιση κατανομή εκπαιδευτικού προσωπικού οδηγεί σε υποβάθμιση και τελικώς στη διάλυση αρκετών τμημάτων με ὸ,τι αυτό συνεπάγεται στον ακαδημαϊκό χώρο και εν γένει στον οικονομικό και κοινωνικό ιστό της χώρας.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Ι) Ποιες οι άμεσες ενέργειες ώστε να στελεχωθεί το τμήμα με εκπαιδευτικό προσωπικό έξι (6) ατόμων αντί των δυο (2) που αριθμεί τώρα;

2) Ποιες άλλες ενέργειες και ποιος συγκεκριμένος σχεδιασμός για την ανάπτυξη και αποκατάσταση του κύρους και της λειτουργικότητας του τμήματος;"

Αθήνα 1/6/2016

Ο ερωτών Βουλευτής
Χρίστος Χατζησάββας
Βουλευτής Κιλκίς
Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.