Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

"Μετά τους λαθρομετανάστες, τους ψύλλους και τα φίδια, άραγε τι;"

Υπογράφει η Ενωτική Πρωτοβουλία Υγειονομικών Κιλκίς
Εδώ και χρόνια το Γ. Ν. Κιλκίς ήταν γνωστό για το θεραπευτικό έργο που παρείχε σε ασθενείς ανά την επικράτεια. Είχε ξεκινήσει με κύρια τη χειρουργική φήμη του για ορθοπεδικά περιστατικά και γιγαντώθηκε με παροχές υγείας τόσο του Χειρουργικού όσο και του Παθολογικού Τομέα. Τώρα πλέον είναι γνωστό για τους «λαθρομετανάστες» που περιθάλπει, για τους ψύλλους του αλλά και για τα φίδια. 


Ενώ με βάση την αξιολόγηση του Υπουργείου Υγείας έτους 2013, το Γ. Ν. Κιλκίς κατατάχθηκε μέσα στα πέντε καλύτερα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας στην μεσαία κατηγορία (δυναμικότητας 100-250 κλινών), τώρα στα τηλεοπτικά δίκτυα φιγουράρει η εικόνα ενός τριτοκοσμικού Νοσοκομείου με άθλιες υποδομές και συνθήκες εργασίας. Μόνο που τα προβλήματα αυτά υφίστανται εδώ και αρκετά χρόνια, και σε εποχές με πολλαπλάσιους προϋπολογισμούς υπήρχαν ελλείψεις.

Αλήθεια, τι φταίει, τι μεσολάβησε και τι άλλαξε ώστε το τελευταίο διάστημα το Νοσοκομείο να είναι στην ημερήσια διάταξη των ΜΜΕ, με αποτέλεσμα τη δυσφήμισή του.

Ας μη ξεχνάμε ότι ανάλογες ενέργειες στο παρελθόν είχαν σαν αποτέλεσμα την εκχώρηση υπηρεσιών σε ιδιώτες – εργολάβους, με αποτέλεσμα την κατασπατάληση των προϋπολογισμών του Νοσοκομείου, χωρίς την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Τι μεσολάβησε ώστε τα προβλήματα που πραγματικά αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια από τις συνεχόμενες μειώσεις του προϋπολογισμού να γίνονται γνωστά σε μας από τηλεοπτικά δίκτυα πανελλήνιας εμβέλειας, τον διαδικτυακό και γραπτό ημερήσιο τύπο;

Άραγε μετά τους «λαθρομετανάστες», τους ψύλλους και τα φίδια ποια θα είναι η επόμενη κίνηση στα μέσα ενημέρωσης;

Ως μειοψηφία του Δ.Σ. του Σωματείου τα τελευταία γεγονότα μας αναγκάζουν να διαχωρίσουμε την θέση μας, προβλήματα έχουμε, αλλά παλεύουμε να τα αντιμετωπίσουμε, ζητάμε την κατανόηση των πολιτών του Κιλκίς, τους οποίους περιμένουμε για να εξυπηρετήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Δεν έχουμε χρόνο για δημοσιότητες, πόσο μάλλον για τέτοιου τύπου που είναι βλαβερές για το ίδρυμα και την μετέπειτα πορεία του και την επιβίωση του.

Διαφωνούμε και καταγγέλλουμε κάθε ανώνυμη δημοσίευση που βάλλεται κατά του Νοσοκομείου μας και κυρίως κατά των εργαζομένων.

Καταδικάζουμε κάθε κακοήθη χαρακτηρισμό προς τους εργαζομένους που κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπαθούν να κρατήσουν το Νοσοκομείο μας όρθιο.

Είμαστε υποστηρικτές και αρωγοί στην προσπάθεια των εργαζομένων, που παρά τις οικονομικές δυσκολίες, καταβάλουν υπέρμετρη προσπάθεια για την προαγωγή της υγείας των ασθενών που προσέρχονται στο Νοσοκομείο μας.

Στηρίζουμε την αμερόληπτη, ίση και αξιοκρατική και χωρίς «ταμπέλες» μεταχείριση των εργαζομένων.

Μπορεί το Νοσοκομείο μας να είναι μικρό με ελάχιστο προϋπολογισμό, αλλά με τη μεγάλη φήμη από το παρελθόν, σήμερα καλείται να σηκώσει ένα μεγάλο φορτίο λόγω των προσφύγων και της οικονομικής κρίσης.

Καλούμαστε λοιπόν για ακόμη μία φορά να σταθούμε όρθιοι, στο δύσκολο έργο που έχουμε αναλάβει, στο νοσοκομείο στο οποίο εργαζόμαστε, αλλά και να διατηρήσουμε υψηλό το επίπεδο φροντίδας υγείας στους ασθενείς συνανθρώπους μας, ανεξάρτητα από τη χώρα προέλευσης τις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις, και να προβάλουμε κάποια στιγμή και την θετική εικόνα του έργου που προσφέρουμε και όλοι μαζί να βρούμε τις λύσεις, για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά του. 


ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΛΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.