Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Άνοιξε η εφαρμογή της ΕΕΤΑΑ για τις αιτήσεις στους παιδικούς σταθμούς

Άνοιξε από σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων στην ΕΕΤΑΑ για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής για την χρηματοδότηση της φιλοξενίας παιδιών στους παιδικούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς και στις υπόλοιπες δομές (ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠΜΕΑ), μέσω ΕΣΠΑ.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέχρι τα μεσάνυχτα της 27ης Ιουλίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.eetaa.gr και www. paidikoi.eetaa.gr ή ταχυδρομικώς στην διεύθυνση: Μυλλέρου 73 – 77 Αθήνα, Τ.Κ. 10436.

Οι προσωρινοί πίνακες πλήρων και ελλιπών φακέλων δικαιολογητικών ανά περιφέρεια και περιφερειακή ενότητα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ στις 17 Αυγούστου και μετά την εξέταση των ενστάσεων τα οριστικά αποτελέσματα κατάταξης των ωφελουμένων θα ανακοινωθούν στις 24 Αυγούστου.

Οι ωφελούμενοι που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Να εργάζονται στην Ελλάδα ως μισθωτές/οί ή να είναι απασχολούμενες/ νοι
Να είναι άνεργες/οι, οι οποίες/οι διαθέτουν Δελτίο Ανεργίας ΟΑΕΔ σε ισχύ και αντίγραφο βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ,
Όλα τα νοικοκυριά με εισόδημα μικρότερο από το κατώφλι της φτώχειας. Το όριο φτώχειας, όπως αυτό προσδιορίστηκε από την ΕΛΣΤΑΤ για το έτος 2015, ορίζεται σε 4.512 ευρώ, για μονοπρόσωπα νοικοκυριά προσαυξανόμενο κατά 50% για τον σύζυγο και για κάθε παιδί από 14 έως 24 ετών και κατά 30% για κάθε παιδί κάτω των 13 ετών.
Να σημειωθεί ότι εξαιρούνται από το σύνολο των παραπάνω προϋποθέσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα όσοι έχουν προνήπια, παιδιά, εφήβους και άτομα που έχουν διάφορες μορφές αναπηρίας, με την διευκρίνιση ότι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μόνο στην κατηγορία θέσεων θέση στα ΚΔΑΠ – ΜΕΑ ή σε δομές ολοκληρωμένης φροντίδας (Β3 και Δ1).

Δεν μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα οι τακτικοί και αορίστου χρόνου υπάλληλοι του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ, καθώς και οι μόνιμοι αορίστου χρόνου υπάλληλοι των δήμων και περιφερειών και των νομικών τους προσώπων.

Επίσης, φέτος αυξάνονται οι δυνατότητες των γονέων για την επιλογή των παιδικών σταθμών, ενώ απλοποιούνται ριζικά οι διαδικασίες υλοποίησης – πληρωμής, και διασφαλίζεται η μηνιαία καταβολή των δόσεων. Οι γονείς δηλαδή μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα τη δομή (παιδικοί σταθμοί, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ – ΜΕΑ) στην οποία επιθυμούν να εγγράψουν το παιδί τους, ενώ η αξία τοποθέτησης (voucher) δεν συνδέεται με συγκεκριμένη θέση σε κάποια δομή, αλλά ακολουθεί τον δικαιούχο (γονέας). 

Ο γονέας, δηλαδή, έχει το δικαίωμα να αλλάξει παιδικό σταθμό ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ – ΜΕΑ, χωρίς να χάνει το voucher. Τέλος, υπογραμμίζεται ότι απαγορεύεται η επιβολή πρόσθετων τροφείων στους ωφελούμενους, αλλά μόνο για τις υπηρεσίες που καλύπτει το voucher και όχι τυχόν επιπλέον δραστηριότητες που διοργανώνει ο παιδικός σταθμός.

Κατά τη φετινή σχολική χρονιά, 2016-2017, οι δαπάνες του προγράμματος έχει ανακοινωθεί ότι θα ανέλθουν στα 175 εκ. ευρώ, ωστόσο υφίσταται πιθανότητα για αύξηση του προϋπολογισμού. Από τα 175 εκ. ευρώ τα 95 εκ. ευρώ προέρχονται από το νέο ΕΣΠΑ και τα υπόλοιπα από εθνικούς πόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.