Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Αυτοκτόνησε ο πρόεδρος της Jet Oil Κυριάκος Μαμιδάκης

- Ο γνωστός επιχειρηματίας βρέθηκε νεκρός μέσα στη βίλα του στο Διόνυσο Αττικής σε ηλικία 84 ετών
- Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες βρέθηκε δίπλα του όπλο
- Ο Κυριάκος Μαμιδάκης ήταν ο πρόεδρος της Jet Oil που κατέθεσε αίτημα για ένταξη στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα


Φριχτό τέλος έβαλε στη ζωή του ο πρόεδρος της Jet Oil, Κυριάκος Μαμιδάκης, ο οποίος βρέθηκε νεκρός σήμερα το πρωί μέσα στη βίλα του στο Διόνυσο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αυτοκτόνησε με μια σφαίρα στο κεφάλι και δίπλα του βρέθηκε ένα όπλο.

Τον Κυριάκο Μαμιδάκη βρήκε νεκρό ο γαμπρός του, ο οποίος δεν τον έβρισκε στο τηλέφωνο, ανησύχησε και αποφάσισε να πάει να τον δει στο σπίτι του.

Την περασμένη Παρασκευή, 1 Ιουλίου, έγινε γνωστό ότι η ελληνική εταιρεία πετρελαιοειδών Jetoil της οικογένειας Μαμιδάκη κατέθεσε αίτημα για ένταξη στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, προκειμένου και εκείνη να προστατευτεί από τους πιστωτές.

Η Mamidoil-Jetoil της οικογένειας Μαμιδάκη, τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας με αποτέλεσμα να χάσει πολλά από τα πρατήριά της, τα οποία δεν μπορούσε να τροφοδοτήσει με καύσιμα, λόγω της αδυναμίας αποπληρωμής των προμηθευτών της.

Μάλιστα, η εταιρεία, από τις παλαιότερες ελληνικές εταιρείες πετρελαιοειδών, έχασε το τελευταίο διάστημα πολλά από τα πρατήριά της σε Πελοπόννησο και Αττική, ενώ περιορίστηκε σημαντικά η παρουσία της στην Κρήτη.

Η συζήτηση της αίτησης στο Πρωτοδικείο αναμένεται να πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου.

Το προσωπικό της εταιρείας ανέρχεται σε 200 άτομα, ενώ σύμφωνα με τον ισολογισμό της επιχείρησης έχει συνολικές υποχρεώσεις τουλάχιστον το έτος 2014, το ποσό των 320 εκατομμυρίων ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον τελευταίο καιρό για τη συγκεκριμένη εταιρεία είχαν δείξει πολλοί επενδυτές ενδιαφέρον με τελευταία μία ρωσική εταιρεία που επιθυμούσε να επεκταθεί στην ελληνική αγορά.

Η Mamidoil Jetoil ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1960 από τους αδελφούς Κυριάκο και Γιώργο Μαμιδάκη με σκοπό τη διακίνηση και εμπορία πετρελαιοειδών τόσο στην Ελλάδα όσο και στα Βαλκάνια.

H εταιρεία μέχρι τις καλές της ημέρες έλεγχε περίπου 600 πρατήρια και είχε στην ιδιοκτησία της το μεγαλύτερο ενιαίο αποθηκευτικό χώρο στα Βαλκάνια (πλην διυλιστηρίων, μέσω του οποίου εφοδιάζει το δίκτυό της στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και προωθεί τις εξαγωγές της προς τα Βαλκάνια, διαθέτει στόλο 33 Ι.Χ. βυτιοφόρων οχημάτων για την κάλυψη των αναγκών του δικτύου της, ενώ παράλληλα διέθετε και στόλο 7 ιδιόκτητων εφοδιαστικών πλοιαρίων για τον ανεφοδιασμό των νησιών και των διαφόρων πελατών της (ακτοπλο
ΐα, ναυσιπλοΐα, αλιευτικά, κλπ) με καύσιμα ναυτιλίας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.