Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

16.394 «επικίνδυνες» παραβάσεις σε όλη την επικράτεια σε τέσσερις μήνες

- Θετικά τα αποτελέσματα του στοχευμένου προγράμματος της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων και το δεύτερο δίμηνο εφαρμογής του
- Μέσα από τη συντονισμένη δράση των Υπηρεσιών Τροχαίας έχουν βεβαιωθεί συνολικά 16.394 «επικίνδυνες» παραβάσεις σε όλη την επικράτεια
- Οι έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας


Θετικά εκτιμώνται τα αποτελέσματα του στοχευμένου προγράμματος της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια και το δεύτερο δίμηνο εφαρμογής του.

Το πρόγραμμα το οποίο υλοποιείται από τις 15 Μαρτίου 2016, υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας έχει σημειώσει αξιόλογα αποτελέσματα καθώς δίνει έμφαση ανά εβδομάδα, σε «επικίνδυνες» παραβάσεις, που αποτελούν αίτια σοβαρών ή/και θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων.

Από την έναρξη του μέχρι και τις 03 Ιουλίου, έχουν βεβαιωθεί πανελλαδικά 16.394 «επικίνδυνες» τροχαίες παραβάσεις.

Πιο αναλυτικά, βεβαιώθηκαν :

· 3.424 παραβάσεις για τη μη χρήση κράνους,

· 3.072 παραβάσεις για την παραβίαση ορίου ταχύτητας,

· 2.996 παραβάσεις για τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας και τη μη χρήση παιδικών καθισμάτων,

· 2.045 παραβάσεις για τη χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση,

· 1.366 παραβάσεις για την κυκλοφορία οχήματος, το οποίο δεν έχει υποστεί τεχνικό έλεγχο,

· 1.290 παραβάσεις για την οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος,

· 1.222 παραβάσεις για την κίνηση στο αντίθετο ρεύμα,

· 894 παραβάσεις για την παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και

· 85 παραβάσεις για την οδήγηση χάριν εντυπωσιασμού – συμμετοχή σε αυτοσχέδιους αγώνες.

Περισσότερες συμβουλές και ενημέρωση για θέματα οδικής ασφάλειας έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) στην ενότητα «Οδηγός του Πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές/Τροχαία-Οδική ασφάλεια».

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.