Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Παρουσίαση του αρχαιολογικού οδηγού νομού Κιλκίς

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Βεργίδης και η Περιφερειακή ενότητα Κιλκίς έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν την Παρασκευή 10-6-2016, ώρα 19:00 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κιλκίς, Στενημάχου 2, στην παρουσίαση της επανέκδοσης του αρχαιολογικού οδηγού της αρχαιολόγου κας Θώμης Σαββοπούλου : "Αρχαιολογική Περιήγηση στο νομό Κιλκίς. Από τα προϊστορικά μέχρι τα Παλαιοχριστιανικά χρόνια’".

Η επανέκδοση χρηματοδοτήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος με τίτλο’’ Προστασία και ανάδειξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς στη διασυνοριακή περιοχή των Δήμων Strumica και Κιλκίς’’ (Heritage Protect) (IPA Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας ‘’Ελλάδα- πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας 2007-2013’’), το οποίο υλοποιούν από κοινού σαν εταίροι η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Κιλκίς από την Ελλάδα, μαζί με το Δήμο Strumica από την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Στον οδηγό που είναι αποτέλεσμα πολυετούς ερευνητικής προσπάθειας παρουσιάζεται η αρχαιολογική φυσιογνωμία και το σύνολο σχεδόν των γραμματειακών αναφορών καθώς και τα αρχαιολογικά ευρήματα των πόλεων που βρίσκονται στην περιοχή της Περιφερειακής ενότητας Κιλκίς.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο κ. Ανδρέας Βεργίδης, Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς , θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από πολιτικούς φορείς και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και από την κ. Ελένη Κοτζαμποπούλου , Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς.

Τον οδηγό θα παρουσιάσει η κα Πολυξένη Αδάμ – Βελένη, Διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.