Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Μουσική του δρόμου: ένα ταξίδι χωρίς όρια και κανόνες



Εκεί που τελειώνουν οι κανόνες αρχίζει η μουσική. Εκεί που το βάρος στο βλέμμα και το νου ελαφραίνει, αρχίζουν οι νότες ελευθερίας. Μέσα στα γκρίζα σοκάκια της Θεσσαλονίκης, ο Βαρδάρης σκορπάει τις μελωδίες των καλλιτεχνών του δρόμου, που με χαρά και χαμόγελο καλούν στο μουσικό ταξίδι τους τους περαστικούς, δίνοντας χρώμα με διαφορετικό κάθε φορά πινέλο και με μια αγκαλιά πάντα ανοιχτή.

Οι μουσικοί του δρόμου, αυτοδίδακτοι συνήθως, ανοίγουν διάλογο με όλους με μόνο κώδικα επικοινωνίας τη μουσική τους, ελεύθερα, χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς υποχωρήσεις, χωρίς να ζητιανεύουν την αποδοχή. Κάνουν αυτό που αγαπούν και το προσφέρουν απλόχερα.

Στο μουσικό ταξίδι τους ερμήνευσαν κι ένα τραγούδι εμπνευσμένο από τους ίδιους, από τη ζωή τους, από τη φιλοσοφία τους. Ο «Καλλιτέχνης του δρόμου», σε στίχους Άκη Βαλογιάννη και μουσική Κώστα Μυλώση, είναι η φωτογραφία τους, η αποτύπωση της καθημερινότητάς τους. Είναι αφιερωμένο στους ίδιους, που λένε «όχι» στις αυταπάτες της ζωής, που ακολουθούν το όνειρό τους, που αρνούνται να μπουν στα κλισέ της καταστροφής.

Οι σπουδαστές Ηχοληψίας του ΙΕΚ ΞΥΝΗ ακολούθησαν τις μουσικές διαδρομές καλλιτεχνών του δρόμου στα σοκάκια της Θεσσαλονίκης, συνομίλησαν μαζί τους και ηχογράφησαν τις γλυκές νότες του ομώνυμου τραγουδιού, πραγματοποιώντας ένα πολύ δημιουργικό πρότζεκτ.

Ονειρευτείτε κι εσείς το ταξίδι τους χωρίς όρια και κανόνες….


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.