Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Κιλκίς: Eνημερωτική Δράση για την Εθελοντική αιμοδοσία σε δομές και φορείς ΑΜΕΑ


Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, η Ειδική Συμβουλευτική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Π.Ο.Σ.Ε.Α. και ο Ερυθρός Σταυρός Κιλκίς στα πλαίσια των δράσεων που αφορούν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για την εθελοντική αιμοδοσία και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, που καθορίστηκε να είναι η 14η Ιουνίου κάθε χρόνου, προβαίνουν στην ενημέρωση των εκπαιδευτικών και των γονέων των δομών ειδικής αγωγής της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, σχετικά με το πανανθρώπινο ιδεώδες της εθελοντικής αιμοδοσίας ως στάση ζωής και πράξη αγάπης προς τον συνάνθρωπο.

Ο στόχος της δράσης είναι τόσο επιμορφωτικός για τους εκπαιδευτικούς όσο και παρεμβατικός-συμβουλευτικός για τους γονείς. Η σημασία μιας τέτοιας δράσης δεν περιορίζεται σε μια απλή ενημέρωση αλλά στην ιδιαίτερη σημασία που έχει η αιμοδοσία για ΑΜΕΑ και τα μέλη των οικογενειών τους. Η σημασία και σπουδαιότητα έγκειται στις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει συχνά η όποια νοσηλεία και ιατρική πράξη σε πρόσωπα ΑΜΕΑ και κυρίως σε σχέση με εγχειρήσεις και μετεγχειρητικές φροντίδες που περιλαμβάνουν λήψη αίματος, αιμοπεταλίων κ.τ.λ.

Η πολυαναπηρία πολλές φορές από μόνη της, όπως για περιπτώσεις μεταγγίσεων, απαιτεί μεγαλύτερη ανάγκη για φροντίδα και αιμοδοτική κουλτούρα όχι μόνο ανάμεσα σε πρόσωπα ΑΜΕΑ αλλά και σε κάθε πολίτη. Μέσα από την ενημέρωση προσδοκούμε στην άρση στερεοτύπων, αναστολών και προκαταλήψεων γύρω από την εθελοντική αιμοδοσία και την καλλιέργεια θετικής στάσεως σε σχέση με το θέμα. Το σύγχρονο σχολείο οφείλει να είναι δημοκρατικό και ανοιχτό στην κοινωνία και για να το καταφέρει αυτό πρέπει να μην αποκλείει αλλά να ενσωματώνει. Σ΄ αυτήν την κατεύθυνση κινείται και η συνεπικουρία με δομές δημόσιας υγείας.

Η εν λόγω δράση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016 και ώρες 12.00 – 14.00 αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κιλκίς (Στενημάχου 2, 61100 Κιλκίς), μετά από σχετική έγκριση του ΥΠ.Π.Ε.Θ.. Μέρος μπορούν να λάβουν εκπαιδευτικοί, γονείς, συγγενικά πρόσωπα, υποστηρικτές, φίλοι και εθελοντές των ΑΜΕΑ. Η δράση αυτή επειδή θα απευθύνεται όχι μόνο στο στενό περιβάλλον της σχολικής κοινότητας αλλά και στην ευρύτερη τοπική και όχι μόνο κοινωνία, ευελπιστούμε μέσα από τη δημοσιογραφική κάλυψη να δώσει εκείνο το ποσοστό διάχυσης της προστιθέμενης αξίας της δράσης και σε όλο το φάσμα των κοινωνικών μετόχων. Σ΄ αυτήν την κατεύθυνση η παρουσία των τηλεοπτικών καναλιών καθώς και των υπολοίπων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και των Social Media, φρονούμε ότι θα συμβάλλει σ΄ αυτήν την προοπτική.

Ενδεικτικό πρόγραμμα της εν λόγω δράσης

12.00 - 12.15
Προσέλευση
12.15 - 12.30
Χαιρετισμός. Διευθυντής  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Κιλκίς  κ. Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος.
Χαιρετισμός. Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς κ. Αριστείδης Παπαδόπουλος
12.30  - 12.45
«Η έννοια του εθελοντισμού στην Εκπαίδευση. Δράσεις και αποτελέσματα»
Σωτηρία Καρολίδου . Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Δ.Δ.Ε. Κιλκίς.
12.45 - 13.15
«Η εθελοντική αιμοδοσία ως πράξη αγάπης προς τον συνάνθρωπο και ως στάση ζωής»
Θεολόγος Ζώτος. Μέλος της Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αιμοδοσίας (ΠΟΣΕΑ) και μέλος Δ.Σ. του Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς.
13.15 - 13.45
«Εθελοντική Αιμοδοσία. Η κορυφαία έκφραση του κοινωνικού εθελοντισμού»
Αθανάσιος Γιακαμόζης. Ιατρός Σταθμού Αιμοδοσίας Γενικού Νοσοκομείου  Κιλκίς, Παθολόγος Επιμελητής Β'.
13.45 – 14.00
Συζήτηση



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.