Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

«Τι αξία έχει ένα σπίτι αν δεν έχεις έναν ανεκτό πλανήτη για να το βάλεις;»

Ανακοίνωση δήμου Παιονίας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Το τίμημα των ανέσεων του σύγχρονου τρόπου ζωής που απολαμβάνουμε στην καθημερινότητά μας είναι η αποξένωση από τη φύση και η υποβάθμιση της σημασίας που έχει για τη διαιώνιση του ανθρώπινου είδους. Παράλληλα, η βιομηχανοποίηση χωρίς φραγμούς και όρια καθώς και η αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής και των μεταλλαγμένων τροφίμων αλλοιώνουν τις ζωές των ανθρώπων και όλων των έμβιων όντων στον πλανήτη.

Ο υπέρμετρος καταναλωτισμός που μας διακατέχει, η δημιουργία περιττών αναγκών οδηγεί σε μία καταστροφική συμπεριφορά απέναντι στο φυσικό περιβάλλον που μας τρέφει και συντηρεί στη ζωή.

Όπως είχε πει πριν 150 χρόνια ο Χένρι Ντέιβιντ Θορό:

«Τι αξία έχει ένα σπίτι αν δεν έχεις έναν ανεκτό πλανήτη για να το βάλεις;»

Σήμερα, η ανάγκη ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για ένα θέμα παγκοσμίου κοινωνικού χαρακτήρα είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Η σημερινή μέρα, η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, καθιερωμένη από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, έχει κάθε χρόνο μια διαφορετική θεματολογία σχετική με την προστασία του περιβάλλοντος. Ειδικά για φέτος, ο ΟΗΕ έχει αφιερώσει θεματικά την Παγκόσμια Ημέρα στην εξάλειψη του παράνομου εμπορίου άγριας ζωής, το οποίο μειώνει δραματικά τη βιοποικιλότητα και οδηγεί πολύτιμα είδη ζωής στο χείλος της εξαφάνισης.

Από την πλευρά μας επιχειρούμε να γίνουμε συντονιστές περιβαλλοντικών ενεργειών σε τοπικό επίπεδο και οφείλουμε με κάθε τρόπο να ενισχύσουμε την πράσινη συνείδηση, την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και φυσικά την ανακύκλωση, η οποία προωθείται με δράσεις του Δήμου που ξεκινούν από τα σχολεία μας. Προς αυτή την κατεύθυνση ο Δήμος συμμετέχει και στο Σύμφωνο των Δημάρχων που προωθεί δράσεις μείωσης ρύπων και ανάδειξης καλών πρακτικών περιβαλλοντικής συνείδησης. Ας μην ξεχνάμε, λοιπόν, πως το περιβάλλον είναι το σπίτι μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.