Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Κιλκίς: Ημερίδα με θέμα "Με δημιουργικότητα, φαντασία και δράση στο σχολείο"

Την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς η ημερίδα με θέμα: «Με δημιουργικότητα, φαντασία και δράση στο σχολείο: Παρουσίαση εκπαιδευτικών προγραμμάτων-δράσεων δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων».

Η ημερίδα, διοργανώθηκε από τις Σχολικές Συμβούλους, κ. Ιωάννα Κ. Αρβανίτη της 1ηs Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης και κ. Μαρία N. Παπαδοπούλου της 38ης Περιφέρειας Προσχολικής Εκπαίδευσης Κιλκίς, τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς κ. Αριστείδη Παπαδόπουλο και την υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Γεωργία Μπλάτση, ενταγμένη στις εκδηλώσεις «Ελευθέρια» του Δήμου Κιλκίς.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν από παιδιά, νήπια και δημοτικού σχολείου, εκπαιδευτικά προγράμματα και μουσικoχορευτικά και θεατρικά δρώμενα που υλοποιήθηκαν την τρέχουσα σχολική χρονιά στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία των δύο Περιφερειών Εκπαίδευσης.

Την ημερίδα παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες, γονείς και κηδεμόνες, συνεργάτες και φίλοι της οργανωτικής ομάδας καθώς και μέλη του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης και οι Υπεύθυνες του Κέντρου Συμβουλευτικού Προσανατολισμού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς.

Τα παιδιά για άλλη μια φορά φανέρωσαν ότι έχουν απίστευτες δυνατότητες, ικανότητες και δεξιότητες ως «ακαδημαϊκοί» εισηγητές, χορωδοί, χορευτές, ηθοποιοί, όταν υπάρχουν δίπλα τους εμπνευσμένοι εκπαιδευτικοί και συμπαραστάτες γονείς.

Στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου λειτούργησε έκθεση έργων των προγραμμάτων –δράσεων των μαθητών και μαθητριών καθώς και έργα ζωγραφικής τους που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του διαγωνισμού ζωγραφικής με τίτλο: «Το φρέσκο ψωμί από τον φούρνο της γειτονιάς» που διοργάνωσε η Συντεχνία Αρτοποιών Ν.Κιλκίς "Ο Προφήτης Ηλίας" σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Κιλκίς.

Η οργανωτική ομάδα ευχαριστεί θερμά όσες και όσους πλαισίωσαν την ημερίδα, τις και τους εκπαιδευτικούς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και συμμετείχαν με τις μαθήτριες και τους μαθητές τους, τους γονείς και κηδεμόνες που συνόδευσαν τα παιδιά τους και παρακολούθησαν την ημερίδα, την εκπαιδευτικό κ. Σωτηρία Παπαδοπούλου και τον εκπαιδευτικό κ. Παναγιώτη Καπίδη για την πολύτιμη συνδρομή τους στην οργάνωση και υλοποίηση της ημερίδας, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς για την οικονομική συνδρομή του. Επίσης τον γνωστό λυράρη κ. Αβραάμ Παπαθανασιάδη που συνόδευσε με τη λύρα του ομάδα μαθητών και μαθητριών του 4ου δημοτικού σχολείου, το Τμήμα Τροχαίας Κιλκίς και την εκπρόσωπο του κ. Βάσω Νικολάου που φρόντισε για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών και μαθητριών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.