Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς: "Ο κ. Γκουντενούδης παραμένει νοσταλγός της λογικής της μικρότητας, της πολιτικής κουτοπονηριάς, της πολιτικάντικης εξαπάτησης"

Υπογράφει η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Προτού προλάβει να στεγνώσει το μελάνι του Εθνικού Τυπογραφείου (ΦΕΚ 1826/22-06-2016-Τεύχος Β) που αφορούσε στην επανίδρυση των δημοτικών σχολείων Τούμπας και Γοργόπης, τα καιροσκοπικά ανακλαστικά του Δήμου Παιονίας λειτούργησαν άψογα και με ταχύτητα θαυμαστή.
Στο Δελτίο Τύπου του Δήμου Παιονίας της 24ης Ιουνίου η Δημοτική αρχή και ο κ. Δήμαρχος σε προσωπικό μέσο δικτύωσης, καμαρώνουν ανερυθρίαστα πως: «Μετά από πολλές προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Παιονίας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε στους δημότες μας ότι εγκρίθηκε η επανίδρυση και η λειτουργία, από το σχολικό έτος 2016 –2017, δύο (2) Σχολικών Μονάδων στο Δήμο μας, το 3/Θ Δημοτικό Σχολείο Γοργόπης και το 2/Θ Δημοτικό Σχολείο Τούμπας (ΦΕΚ 1826/22.06.2016,ΤΕΥΧΟΣ Β’).

Και ασφαλώς, δεν μπαίνουν στον κόπο να εξηγήσουν στους καλοπροαίρετους δημότες που έσπευσαν να συγχαρούν τη "μαχητική" Δημοτική αρχή, ποιες συγκεκριμένα ήταν οι προσπάθειες που οδήγησαν στη μεγάλη " επιτυχία"; Γιατί για μια 5ετία δεν στάθηκαν ικανοί να δώσουν λύση στο πρόβλημα; Τι άλλαξε τους τελευταίους μήνες και το ζήτημα πήρε το δρόμο που η αγωνία των κατοίκων της Γοργόπης και της Τούμπας προσδοκούσε; Γιατί κακά τα ψέματα, κάτι, ή μάλλον πολλά, άλλαξαν..

Άλλαξε το Υπουργείο Παιδείας, με συνειδητή πολιτική του επιλογή την προστασία-στα πλαίσια της δύσκολης οικονομικής πραγματικότητας- του Δημόσιου Σχολείου. Άλλαξαν Περιφερειακός Διευθυντής και Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με σταθερό προσανατολισμό τους την καθημερινή ασχολία με τα προβλήματα της εκπαίδευσης. Αντιστράφηκε συνολικά η αντίληψη της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ για συρρίκνωση της Δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης.

Τα μόνα που δεν άλλαξαν είναι πρώτιστα η σταθερή, αταλάντευτη προσπάθεια των κατοίκων, των γονιών, των τοπικών κοινωνιών Γοργόπης και Τούμπας να αγωνιστούν για το δικαίωμα να ξανανοίξουν τα σχολεία. Και οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ όπως διατυπώθηκαν και εκφράστηκαν και σε επίπεδο κοινοβουλίου από το 2013, για την αναγκαιότητα στήριξης των τοπικών κοινωνιών του νομού μας, ιδιαίτερα μέσα από το Δημόσιο σχολείο.

Η διακριτική παρέμβαση-απάντηση στους πανηγυρισμούς του κ. Γκουντενούδη από τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι αποκαλυπτική: "Σε όλη αυτή τη διαδρομή, στήριξη είχα αποκλειστικά και μόνο, από τους γονείς και κατοίκους των δυο χωριών, από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Γοργόπης, από τους υπηρεσιακούς υπαλλήλους της Α/θμιας Εκπ/σης Κιλκίς που ετοίμασαν με πολύ μεγάλη υπευθυνότητα όλα τα έγγραφα που απαιτούνταν, από τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας, από τους αρμόδιους υπαλλήλους και φυσικά από υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας και τον Υπουργό Παιδείας που είχε και την τελική απόφαση".

Η δικαίωση, όχι η επιτυχία, ανήκει σ' αυτούς και μόνο λοιπόν. Που απέδειξαν πως η θέληση, η εργατικότητα, η επιχειρηματολογία, η συνεργασία και η επιμονή, κάποιες φορές τα καταφέρνουν.

Στη Δημοτική αρχή της Παιονίας θα μείνουν ο φτηνός εντυπωσιασμός, η καπηλεία της προσπάθειας άλλων, η μικροπολιτική και ο μίζερος επικοινωνιακός τακτικισμός. Ενώ τα πράγματα αργά αλλά σταθερά αλλάζουν, ο Δημοτικός άρχοντας της Παιονίας παραμένει νοσταλγός της λογικής της μικρότητας, της πολιτικής κουτοπονηριάς, της πολιτικάντικης εξαπάτησης. Δυστυχώς...! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.