Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

"Γυμναστική το καλοκαίρι"

Του Παναγιώτη Μαυρογενίδη**
Καλοκαίρι, λίγο η ζέστη, λίγο η διάθεση που σε παρασέρνει για βόλτες και καφεδάκι, η επίσκεψη στο γυμναστήριο αναβάλλεται συχνά. Επειδή η γυμναστική είναι τρόπος ζωής, και δεν αποτελεί μόνο το μέσο για να βγούμε με αυτοπεποίθηση στην παραλία, πρέπει να συνεχίζεται και κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Πολλοί είναι αυτοί όμως που αποφεύγουν το γυμναστήριο τους καλοκαιρινούς μήνες λόγο της υπερβολικής ζέστης. Το καλοκαίρι είναι καλή περίοδος για άσκηση και εμείς στο Kinesis –Gym σας έχουμε τρόπους για να διατηρήσετε την σιλουέτα σας χωρίς να καείτε από τον ήλιο.

Παρακάτω ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα κάνουν πιο εύκολη την προπόνηση σας όταν ο υδράργυρος φτάνει στα ύψη:

Φοράτε ανοιχτόχρωμα, χαλαρά,απορροφητικά ρούχα, που «αναπνέουν» και δεν αφήνουν τον ιδρώτα να στεγνώσει πάνω σας.


Μην το παρακάνετε με την ένταση όταν έχει ζέστη. Κάντε διαλείμματα αν νοιώθετε ότι ζεσταίνεστε υπερβολικά.Ακούστε» το σώμα σας,δεν χρειάζονται υπερβολές .

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είστε και με την διατροφή σας , καλύτερα να τρώτε «απλωμένα» μέσα στην ημέρα. Μην προτιμάτε λίγα, μεγάλα & βαριά γεύματα. Το καλοκαίρι ζητά ελαφρά γεύματα και η άσκηση συχνά. Άρα ναι στα ελαφρά και συχνά γεύματα (6-8 γεύματα).

Επίσης πίνετε νερό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την άσκηση 1-2 μπουκαλάκια νερό μια δύο ώρες πριν την άσκηση είναι οτι πρέπει. Μικρό διάλειμμα κάθε 20-30 λεπτά είναι πολύ σημαντικό για την ενυδάτωσή σας, με μεγάλες γουλιές. Άφθονο νερό ή ‘ηλεκτρολύτες αμέσως μετά την άσκηση (πάνω από 1 λίτρο) είναι απαραίτητο.

Στο γυμναστήριο μας Kinesis –Gym σεβόμενοι τον αθλούμενο φροντίζουμε οι χώροι καθόλη την διάρκεια του καλοκαιριού να κλιματίζονται .Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επωφεληθείς από την καλοκαιρινή μας προσφορά και όλα τα υπόλοιπα με αίσθημα ευθύνης τα αναλαμβάνουμε εμείς !!

*Πληροφορίες
​στην γραμματεία του γυμναστήριο ή στο 2341020450
www.kinesis-gym.gr

** Παναγιώτης ΜαυρογενίδηςΑπόφοιτος Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδικότητα Μαζικός Αθλητισμός και δραστηριότητες κλειστού και ανοιχτού χώρου. Διεθνές αναγνωρισμένος TRX, Power Plate & Personal trainer.

Πιστοποιημένος εκπαιδευτής Les Mills, BODYPUMP & RPM instructor με πολλές συμμετοχές σε διεθνή σεμινάρια με αντικείμενο την μαζική και προσωπική άθληση (Group & personal training) Ιδρυτής και συνιδιοκτήτης του γυμναστηρίου Kinesis-Gym στο Κιλκίς και υπεύθυνος ομαδικών προγραμμάτων του γυμναστηρίου. Συνιδρυτής και ιδιοκτήτης της CrossTraining School και υπεύθυνος εκπαιδευτικών προγραμμάτων της σχολής.

Από τον Οκτώβριο του 2014 προσκεκλημένος του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του ΑΠΘ στο μάθημα της ειδικότητας «Δραστηριότητες κλειστού χώρου» για σειρά διαλέξεων σε θεωρία και πράξη, με αντικείμενο την λειτουργική προπόνηση με ιμάντες αιώρησης, TRX suspension training.

Στο Kinesis-Gym κάνω τα ομαδικά προγράμματα αίθουσας, TRX, BODYPUMP, RPM, STEP​, CROSSFIT & ΟΡΘΟΣΩΜΙΚΗ, όπως επίσης ασχολούμαι με ειδικευμένες περιπτώσεις προσωπικής προπόνησης, (Pilates, Power Plate, TRX για αθλητές, για πρόληψη ή αποκατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.