Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Σεμινάριο με θέμα: "Από το δάσος του Βερτίσκου στο παραλίμνιο δάσος Δοϊράνης"

Υπογράφουν οι Παιδαγωγικές Ομάδες των Κ.Π.Ε Κιλκίς και Ελευθερίου, Κορδελιού και Βερτίσκου
Το Σαββατοκύριακο 11-12 Ιουνίου 2016, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, το διήμερο σεμινάριο με θέμα: «Από το δάσος του Βερτίσκου στο παραλίμνιο δάσος Δοϊράνης: Το δάσος στα προγράμματα για το περιβάλλον και την αειφορία» που διοργάνωσαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς (ΚΠΕ Κιλκίς) και το ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού και Βερτίσκου με 42 εκπαιδευτικούς από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Περιφερειακών Ενοτήτων Κιλκίς και Θεσσαλονίκης.

Στόχος του σεμιναρίου ήταν η γνωριμία των συμμετεχόντων με την έννοια του Δάσους και την εκπαιδευτική προσέγγιση του στο πλαίσιο προγραμμάτων για το Περιβάλλον και την Αειφορία. Ειδικότερα αξιοποιήθηκαν ως μελέτες περίπτωσης το δάσος του Βερτίσκου και το παραλίμνιο δάσος της λίμνης Δοϊράνης.

Το σεμινάριο εξελίχτηκε επιγραμματικά ως εξής: Α) το Σάββατο 11 Ιουνίου σε πρώτη φάση σε εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου στο όμορφο δάσος του Βερτίσκου (9π.μ. – 4.30μ.μ.) και σε δεύτερη φάση στην Πικρολίμνη Κιλκίς (7μ.μ. – 9μ.μ) με συνδυασμό θεωρητικών εισηγήσεων και βιωματικών δραστηριοτήτων στο πεδίο, με εισηγητές τις Παιδαγωγικές ομάδες των δύο συνεργαζόμενων ΚΠΕ καθώς και τον κ. Ιάκωβο Παπαδόπουλο, Δασολόγο – Περιβαλλοντολόγο και Β) την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016 στην Πικρολίμνη, στο μαγευτικό παραλίμνιο δάσος της Λίμνης Δοϊράνης στα «Χίλια Δένδρα» Μουριών, στο Μουσείο της Λίμνης Δοϊράνης και στον παραλίμνιο χώρο τόσο σε ελληνικό έδαφος όσο και σε έδαφος της Π.Γ.Δ.Μ. με συνδυασμό θεωρητικών εισηγήσεων και βιωματικών δραστηριοτήτων στο πεδίο. (9π.μ. – 4μ.μ.). 

 Εισηγητές και την δεύτερη ημέρα οι εκπαιδευτικοί των Παιδαγωγικών Ομάδων των δύο ΚΠΕ καθώς και οι κ.κ. Βούρτσας Γεώργιος και Καγιάννης Γεώργιος από το Δασαρχείο Κιλκίς (Δασάρχης και Αντιδασάρχης αντίστοιχα). Στο τέλος (αλλά και κατά την διάρκεια…) του σεμιναρίου ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση για θέματα του Περιβάλλοντος με συμμετοχή εκπαιδευτικών και από τις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.