Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

«Γιορτή της μητέρας έχουμε, γιορτή του πατέρα γιατί δεν έχουμε…»

Υπογράφει ο Χρήστος Γκουντενούδης
Δήμαρχος Παιονίας
Αρκετές φορές ακούγεται από αντρικά χείλη το παράπονο «Γιορτή της μητέρας έχουμε, γιορτή του πατέρα γιατί δεν έχουμε…» Κι όμως έχουμε και γιορτή του πατέρα. Η τρίτη Κυριακή του Ιουνίου είναι αφιερωμένη στους πατεράδες όλου του κόσμου. Η ιδέα της «Ημέρας του Πατέρα» γεννήθηκε στις ΗΠΑ χάρη στους πεσόντες στον Εμφύλιο Πόλεμο. Στην Ευρώπη ονομάστηκε «Γιορτή» τόσο από το Γερμανικό έθιμο της γιορτής μπύρας – εξοχής όσο και από τους διαζευγμένους την τελευταία δεκαετία για να θυμίσουν την ύπαρξή τους.

Οι πατεράδες είχαν κατά την γνώμη τους, η οποία γινόταν και αποδεκτή, συγκεκριμένες υποχρεώσεις μέσα στην οικογένεια. Η βασική τους υποχρέωση ήταν να εργάζονται και να φέρνουν τα απαραίτητα χρήματα για να ζει η οικογένεια. Οι υπόλοιπες υποχρεώσεις τους κινούνταν στη σφαίρα των τεχνικών επιδιορθώσεων του σπιτιού.

Στις μέρες μας όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι σύγχρονοι μπαμπάδες λαμβάνουν μέρος τόσο στις εργασίες του σπιτιού όσο και στην ανατροφή των παιδιών. Είναι πια οι σύζυγοι και όχι οι «πασάδες του σπιτιού».

Έτσι τους αξίζει να τους αφιερώσουμε μια μέρα του χρόνου όπως έχουμε κάνει και για τις μητέρες.

Η δημοτική αρχή της Παιονίας εύχεται, λοιπόν, σε όλους τους πατεράδες υγεία και δύναμη ώστε να ανταπεξέρχονται επιτυχώς στο ρόλο τους ως προστάτες της οικογένειας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.