Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Αλατζόγλου: "Με απέκλεισε το κομματικό κατεστημένο του ΠΑΣΟΚ Κιλκίς"

Υπογράφει ο Αθανάσιος Αλατζόγλου
Το ΠΑΣΟΚ, με στόχο την ανασυγκρότησή του και την ανανέωση του στελεχιακού του δυναμικού διενεργεί σήμερα Κυριακή 26-6-2016 εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των Νομαρχιακών του οργάνων. Μία από τις υποψηφιότητες για την θέση του Γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – Κιλκίς ήταν και η δική μου. 

Αν και η θέση του Γραμματέα Ν.Ε. δεν είναι πλέον ελκυστική, καθότι οι οργανώσεις του σημερινού ΠΑΣΟΚ δεν προσομοιάζουν σε τίποτα από το κραταιό πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ, εντούτοις η αίσθηση της προσφοράς σε ένα κόμμα με μεγάλη παρουσία στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μας, με οδήγησε στην κατάθεση της υποψηφιότητάς μου. Δεν περίμενα, όμως, πως η απόφαση μου αυτή, θα αντιμετωπίζονταν ως απειλή στην προσπάθεια διατήρησης του κομματικού κατεστημένου στον νομό μας και θα οδηγούσε σε πρακτικές αποκλεισμού.

Σε μια προσπάθεια διατήρησης του ΠΑΣΟΚ σε ένα μικρό κόμμα, αλλά απόλυτα ελεγχόμενο, έπρεπε οπωσδήποτε να ελεγχθεί το εκλογικό αποτέλεσμα σε κάθε Νομό. Η πρώτη προσπάθεια ελέγχου του εκλογικού αποτελέσματος στον νομό Κιλκίς επιχειρήθηκε με τη τραγική μεθόδευση της μίας και μοναδικής κάλπης στην πόλη της Γουμένισσας, για ολόκληρο τον Δήμο Παιονίας. 

Ως αντίδραση, σε αυτή την απαράδεκτη εξέλιξη, ήταν η δημοσίευση θέσεων μου και απόψεων, που καυτηρίαζαν τις μεθοδεύσεις για τον έλεγχο του αποτελέσματος. Η επιχειρηματολογία για την επιλογή της πόλης Πολυκάστρου, ως χώρος διενέργειας εκλογών του Δήμου Παιονίας, ήταν ισχυρή, για αυτό και έγινε σεβαστή από το καθ΄ύλην αρμόδιο κομματικό όργανο (Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης). 

Όμως, η ομάδα του τοπικού ΠΑΣΟΚ, που ένιωσε ισχυρά την πιθανότητα να χάσει αυτές τις εκλογές, συνέχισε τις παρεμβάσεις της στην Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΚΑΠ), απαιτώντας τον αποκλεισμό της υποψηφιότητάς μου. Δυστυχώς η ΕΚΑΠ, χωρίς την δυνατότητα ακρόασης της άλλης άποψης, αποφάσισε να μην πιστοποιήσει την υποψηφιότητά μου. Σε μια προσπάθεια περιορισμού των αντιδράσεων, μου κοινοποιήθηκε η απόφαση αποκλεισμού μου, μέσω του νυν Γραμματέα Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – Κιλκίς, το Σάββατο το βράδυ.

Σε μια περίοδο που το κόμμα τους χρειάζεται όλους και κανένας δεν περισσεύει, η παραπάνω απόφαση επιβεβαίωσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις αντιλήψεις ίντριγκας, αποκλεισμών και καθεστωτικών νοοτροπιών που επικρατούν στο κόμμα, ακόμη και σήμερα, που τα δημοκοπικά ποσοστά του καταρρέουν. 

Είναι προφανές, πως αυτή η εξέλιξη δεν τιμά το ΠΑΣΟΚ και πολύ περισσότερο τα εναπομείναντα μέλη και φίλους του. Η τοπική κοινωνία αφουγκράζεται τον απόηχο των εσωκομματικών διαδικασιών και αξιολογεί πρόσωπα και θεσμούς. Δυστυχώς, οι ίδιες «κακές» αντιλήψεις που οδήγησαν στον δημοσκοπικό κατήφορο διαιωνίζονται ακόμη. Οι άνθρωποι που τις ενστερνίζονται και τις εφαρμόζουν θα πρέπει να αναλογιστούν πως προσφέρουν τις κάκιστες υπηρεσίες στο κόμμα.

Το ΠΑΣΟΚ, ήδη πληρώνει δυσανάλογο πολιτικό κόστος. Η ανάκαμψή του είναι το ζητούμενο για να κατορθώσει σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να εκφράσει την σοσιαλδημοκρατία και τους Έλληνες δημοκράτες, που συνεχίζουν να στέκονται κριτικά απέναντί του αλλά που ποτέ δεν απομακρύνθηκαν συναισθηματικά από αυτό. 

Οι άνθρωποι αυτοί με αγωνία αναμένουν ένα ΠΑΣΟΚ που θα έχει εγκαταλείψει τις παλιές του καθεστωτικές πρακτικές. Ένα ΠΑΣΟΚ με εσωτερική κομματική δημοκρατία, πιστό στις αρχές του και στην ιστορία του που έρχεται από μακριά και θα πάει μακριά. Ένα κόμμα, μια υπεύθυνη πολιτική δύναμη που θα συνεχίζει να στηρίζει την οικονομία προωθώντας την δημοσιονομική εξυγίανση, τις διαρθρωτικές αλλαγές και ένα καλύτερο κράτος προς τον πολίτη.

Αυτοί που τελικά παραμένουν στο όργανο και εκπροσωπούν το ΠΑΣΟΚ στο Νομό Κιλκίς θα πρέπει να αναλογιστούν την ευθύνη της υλοποίησης του παραπάνω οράματος. Δυστυχώς, οι δυνάμεις μου είναι μικρές και το πολιτικό μου μέγεθος ελάχιστο, γεγονός που δεν μου επιτρέπει να συμβάλω στην αλλαγή καθεστωτικών νοοτροπιών.

Έχοντας την αίσθηση της ευθύνης που προκύπτει από αυτά που θα μπορούσα να κάνω και δεν έκανα, ζητώ ένα μεγάλο συγνώμη από τους φίλους και συνοδοιπόρους στην προσπάθεια για την ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.