Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Υπόγειος σιδηρόδρομος; Τώρα και υπόγειος ποδηλατόδρομος!

Πηγή: Omorfa taxidia facebook
Ο υπόγειος σιδηρόδρομος του Λονδίνου είναι παγκοσμίως γνωστός για την ιστορία του, αλλά και το πυκνό του δίκτυο.
Οι Βρετανοί όμως "δεν κάθονται στα αυγά τους" και με ένα νέο project, ετοιμάζουν και τον υπόγειο ποδηλατόδρομο! Αυτό το νέο σχέδιο υπόγειας γραμμής που θα υλοποιηθεί στο Λονδίνο, έχει ήδη παρουσιαστεί στο κοινό και βραβεύθηκε ως ένα από τα καλύτερα αστικά projects. Σκοπός ενός τέτοιου έργου είναι να γίνει το Λονδίνο μια ασφαλής πόλη για τους ποδηλάτες.

Ο σχεδιασμός υλοποιείται από την αρχιτεκτονική-σχεδιαστική εταιρεία Gensler. Αρχικά θα χρησιμοποιηθούν υπόγειες γραμμές του μετρό που σταμάτησαν να χρησιμοποιούνται για διάφορους λόγους, ενώ θα υπάρχει άμεση σύνδεση με τους συμβατικούς ποδηλατόδρομους που βρίσκονται από "πάνω". 

Η χρήση θα γίνεται από ποδηλάτες αλλά και πεζούς. Επιπλέον θα δημιουργηθούν κατά μήκος των γραμμών χώροι αναψυχής και εστιατόρια, ενώ σε επιλεγμένα σημεία θα υπάρχουν σταθερά ποδήλατα για στατική χρήση, συνδεδεμένα με το ηλεκτρικό δίκτυο των υπόγειων γραμμών, σαν πηγή ενέργειας φιλική προς το περιβάλλον!

Οι εμπνευστές ελπίζουν να συμβάλλουν στη μείωση του κυκλοφοριακού στην πόλη, αλλά και να κερδίσουν χρήματα προσελκύοντας ντόπιους αλλά και τουρίστες.

Σύμφωνα με τον Guardian, αυτό το έργο θα παραδοθεί για χρήση το καλοκαίρι του 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.