Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

ΚΚΕ Κιλκίς: "Πρόκληση η πρόσκληση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής"

Δελτίο τύπου ΚΚΕ Κιλκίς
Αποτελεί το λιγότερο πρόκληση από την πλευρά της Αντιπεριφέρειας Κιλκίς να καλεί το βουλευτή του φασιστικού – ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής στην εκδήλωση για τον «εορτασμό την εθνικών αγώνων και της εθνικής αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού» και μάλιστα να τον συμπεριλαμβάνει στη λίστα με όσους θα καταθέσουν στεφάνι. Αποτελεί πρόκληση τόσο στην ιστορική μνήμη των Κιλκισιωτών όσο και στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών της εθνικής αντίστασης.

Είναι, όμως και ανιστόρητη επιλογή ή συνειδητή διαστρέβλωση της ιστορίας, να καλείς τους νοσταλγούς του Χίτλερ, των Ταγμάτων Ασφαλείας και της χούντας του 1967-1974, τους πολιτικούς απογόνους των ΠΑΟτζήδων, των συνεργατών των Γερμανών, των καταδοτών, δολοφόνων και βιαστών Ελλήνων και Ελληνίδων αντιφασιστών, να καταθέσουν στεφάνι στα θύματα του φασισμού.

Δεν είναι η πρώτη φορά, βέβαια, που η Αντιπεριφέρεια Κιλκίς νομιμοποιεί την παρουσία του φασίστα βουλευτή στην κοινωνική ζωή του νομού, με τη δικαιολογία ότι είναι «δημοκρατικά εκλεγμένος». Εξάλλου, το τελευταίο διάστημα, με αφορμή το προσφυγικό ζήτημα, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, συμμετέχει σε διάφορες συσκέψεις με τον αντιπεριφερειάρχη, τους δύο δημάρχους του νομού, άλλους φορείς, βουλευτές, εθελοντές κ.ά.

Δηλαδή αυτοί που λένε ότι θέλουν να δώσουν λύση στο προσφυγικό συνομιλούν με όσους προτείνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης, απελάσεις και άλλα παρόμοια. Με όσους καλλιεργούν το ρατσισμό, την ξενοφοβία, τον εθνικισμό, με στόχο να διαιρέσουν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα ανάλογα με την καταγωγή, τη γλώσσα, τη θρησκεία, κρύβοντας έτσι ότι ο βασικός διαχωρισμός στην καπιταλιστική κοινωνία είναι ο ταξικός διαχωρισμός ανάμεσα στην εργατική τάξη και στην αστική τάξη, ανάμεσα σε εκμεταλλευόμενους και εκμεταλλευτές, κρύβοντας ότι η αιτία του προσφυγικού βρίσκεται στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Όλες αυτές οι κινήσεις από πλευράς κρατικών φορέων όπως είναι η Αντιπεριφέρεια, ο Δήμος, η ίδια η Κυβέρνηση ή άλλοι φορείς, αποκαλύπτουν το κοινό τους μυστικό, ότι τόσο τα αστικά κόμματα όσο και η εγκληματική φασιστική Χρυσή Αυγή, υπηρετούν πιστά το ίδιο αφεντικό, τους μονοπωλιακούς ομίλους, την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου και την κερδοφορία τους. Γι’ αυτό – παρά τους μεταξύ τους καβγάδες οι οποίοι εκφράζουν τις διαφορετικές μερίδες της αστικής τάξης τις οποίες επιδιώκει να εξυπηρετήσει ο καθένας από την πλευρά του – δεν λένε κουβέντα για τις φοροαπαλλαγές και τις επιδοτήσεις προς τους βιομήχανους της περιοχής μας, δεν λένε κουβέντα για το βαθμό εκμετάλλευσης των εργατών, για τις απλήρωτες ώρες εργασίας, για τις απολύσεις, για τους ανασφάλιστους και ελαστικά εργαζόμενους κ.ά.

Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση το εργατικό, λαϊκό κίνημα, ο λαός του Κιλκίς, να απομονώσει την Χρυσή Αυγή και την δράση της όποια προσωπίδα και αν χρησιμοποιεί, να αποδώσει και στα υπόλοιπα αστικά κόμματα τις ευθύνες τους από την προσπάθεια που κάνουν να νομιμοποιήσουν το φασιστικό μόρφωμα στη συνείδηση του λαού. Να βάλει τους φασίστες στο περιθώριο της Ιστορίας, όπως τους καταδίκασε ολόκληρος ο κόσμος με την συντριβή του ναζισμού στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.