Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 7 Μαΐου 2016

"Η παιδεία νοσεί, η παιδεία στην... εντατική"

Δελτίο τύπου Σούλη Καζαντζίδη
O Πολιτευτής Ν. Κιλκίς και Μέλος του Τομέα Παιδείας της ΝΔ κ. Αναστάσιος Καζαντζίδης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση τύπου: "Ακατανόητη και άκρως επικίνδυνη η απελθούσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποδεικνύει περίτρανα ότι και στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας η πολιτική της κατεδάφισης και της πλήρους ισοπέδωσης αποτελεί ότι το μοναδικό "έργο" της. 

Αντί λοιπόν να αναβαθμίσει και να στηρίξει κάθε θετικό και καλό έρχεται με τον λίαν επιεικώς απαράδεκτο, αποτυχημένο και … γνωστό για τις γενικότερες απόψεις του υπουργό κ. Φίλη να προκαλέσει σωρεία προβλημάτων με τις αποφάσεις του αυτές τις μέρες για την πρόθεση κατάργησης των ολοήμερων σχολείων και της αντικατάστασης της πλειονότητας των μελών της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων δυο εβδομάδες περίπου πριν την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Η ηγεσία ενός εκ των σημαντικότερων υπουργείων – αν όχι το σημαντικότερο όλων κατά την άποψη μας – δεν κατανοεί ότι με την παύση και αντικατάσταση μελών της ΚΕΕ τινάζει επί της ουσίας στον αέρα τις Εξετάσεις στις οποίες θα κληθούν να διαγωνισθούν 104.000 νέες και νέοι που κόπιασαν όλο το χρόνο και κάτω από δύσκολες οικονομικές συνθήκες οι οικογένειες τους έδωσαν τον δικό τους αγώνα;

Δεν καταλαβαίνει κανείς στο υπουργείο Παιδείας το κακό που προσπαθεί να κάνει με την πρόθεση να καταργηθεί ένας επιτυχημένος και χρήσιμος για την ελληνική οικογένεια θεσμός όπως αυτός των ολοήμερων σχολείων;

Και ακόμη η απόφαση "βόμβα" λόγω των κοινωνικών προεκτάσεων της με την κατάργηση της πρωινής ζώνης (7 – 8 π.μ.) που οι εργαζόμενοι γονείς μπορούσαν να αφήνουν τα παιδιά τους στο σχολείο και να ξεκινήσουν τη μέρα τους πηγαίνοντας στην εργασία τους;

Όλα αυτά από μια ανεξήγητη και άκρως προσβλητική συμπεριφορά ενός υπουργού που το μόνο που ξέρει να κάνει καλά είναι να "ρητορεύει" και να "φλυαρεί" επί παντός επιστητού δείχνοντας ασέβεια στον ρόλο του ως επικεφαλής του τομέα της Παιδείας. Ενός τομέα που δεν προσφέρεται για μικροπολιτικούς και ανούσιους πολιτικούς τακτικισμούς αλλά για σοβαρή και γόνιμη προσέγγιση.

Αλλά μάλλον θα αναρωτηθεί ο κάθε πολίτης ποια σοβαρότητα μπορεί να έχει μια κυβέρνηση όταν μετά τα όσα γνωστά έχουν γίνει παραμένει υπουργός Παιδείας ο "πολύς" και "Κεμαλο – λάγνος" κ. Φίλης;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.