Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Συμμετοχή δήμου Παιονίας στην ίδρυση «Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων»

Ο Δήμος Παιονίας συμμετείχε στην Τελετή Υπογραφής Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με σκοπό την Ίδρυση «Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων» την 21η Μαΐου 2016, στο Ξενοδοχείο Hyatt Regency Θεσσαλονίκης, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Μαραθώνα, κου Ηλία Ψινάκη.

Μελλοντικός στόχος είναι η ίδρυση φορέα με την επωνυμία «Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων». Βασική επιδίωξή της θα είναι η προώθηση του Ελληνικού Πολιτισμού, η βέλτιστη οργάνωση του πολιτισμού σε τοπικό επίπεδο και η σωστή διαχείριση θεμάτων, όπως η διάδοση του Ελληνικού πολιτισμού σε Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Τον Δήμο Παιονίας εκπροσώπησε ο Δήμαρχος Χρήστος Γκουντενούδης. Στην συγκέντρωση παρέστησαν, η Α.Ε. κος Xiaoli Zou, Πρέσβης της Κίνας, ο εκτελών χρέη Αντιπροσώπου του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. στην Ελλάδα, κος Philippe Leclerc, ο Υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κος Κουρουμπλής, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κος Τζιτζικώστας, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε., κος Πατούλης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κος Μπουτάρης καθώς και εκπρόσωποι από Δήμους και Περιφέρειες της Βορείου Ελλάδος.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», κος Μιχάλης Χρηστάκης.

Μετά από τους χαιρετισμούς για τη σημασία της πρωτοβουλίας αυτής, πήρε το λόγο ο κος Ψινάκης λέγοντας πως σκοπός είναι κυρίως η συνεργασία για την προβολή του ελληνικού πολιτισμού και των αξιών που καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα. Η αρχή έχει γίνει ήδη με την Αμφικτυονία Νοτίου Ελλάδος και επακολουθούν όλες οι υπόλοιπες περιοχές αλλά και αρχαίες ελληνικές πόλεις που άκμασαν στη σημερινή Τουρκία και κάτω Ιταλία. Ακολούθησε ανάγνωση του πρακτικού συνεργασίας και υπογραφή του από όλους τους αναφερθέντες και τους εκπροσώπους Περιφερειών και Δήμων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.