Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Συμμετοχή της ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ σε εκδηλώσεις τιμής και μνήμης αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης

Δελτίο τύπου ΚΚΕ Κιλκίς
Αντιπροσωπείες της ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε εκδηλώσεις τιμής και μνήμης αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης που πραγματοποιήθηκαν στο Χορύγι και στη Γουμένισσα.
Την Κυριακή 22 Μάη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Χωρύγι, στο μνημείο των αγωνιστών και μαχητών του ΕΑΜ. Εκ μέρους της ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ ο Κώστας Τσαουσίδης κατέθεσε στεφάνι και απηύθυνε χαιρετισμό, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Καταδείχτηκε με αυτόν τον τρόπο ότι οι ακούραστοι αγωνιστές του έπους της Αντίστασης παραμένουν για πάντα στη συλλογική μνήμη σαν λαμπρό παράδειγμα ηρωισμού και αυτοθυσίας. Έμειναν πιστοί και ακλόνητοι μέχρι την τελευταία τους πνοή στο Κόμμα της τάξης τους, που τους δίδαξε την ανιδιοτελή θυσία για τα ανώτερα ιδανικά της λαϊκής δημοκρατίας, για μια Ελλάδα δίχως πολέμους και φτώχεια, για το Σοσιαλισμό – Κομμουνισμό, αποδεικνύοντας ότι το ΚΚΕ είναι το Κόμμα που γεννάει ήρωες.»

Την Κυριακή 29 Μάη αντίστοιχη εκδήλωση έγινε στη Γουμένισσα, για τους 52 εκτελεσθέντες πατριώτες της Εθνικής Αντίστασης από τους Γερμανούς κατακτητές και τους Έλληνες φασίστες συνεργάτες τους στις 25 Μάη του 1944. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση παρευρέθησαν και συγγενείς και απόγονοι των θυμάτων. Εκ μέρους της ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ στεφάνι κατέθεσε ο Τάσος Βασιλακάκης, ο οποίος στην αρχή της ομιλίας του σημείωσε:

«Όλοι οι λαϊκοί αγωνιστές που εκτελέστηκαν εδώ στη Γουμένισσα δείχνουν ακόμη και σήμερα το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει ο λαός. Είναι ο δρόμος της αδιάλλακτης, της αταλάντευτης, της ανυποχώρητης στάσης μπροστά στην κοινωνική αδικία και την ταξική εκμετάλλευση. Είναι ο δρόμος αυτών των ανθρώπων που δεν λύγισαν ούτε μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα και έδειξαν ότι οι μόνες θυσίες που έχουνε αξία είναι αυτές που κάνει ο ίδιος ο λαός για την υπεράσπιση του δικού του δίκιου και όχι οι θυσίες που τον καλεί να κάνει σήμερα η άρχουσα τάξη για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων».

Ενώ στη συνέχεια αναφερόμενος στις αιτίες του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, τόνισε ότι «οι πόλεμοι δεν προκαλούνται επειδή το θέλουν κάποιοι “μανιακοί”, ούτε λόγω τυχαίων γεγονότων, όπως θέλει να το παρουσιάζει η αστική ιστοριογραφία (…) οι πόλεμοι πραγματοποιούνται όταν οι ανταγωνισμοί των μονοπωλιακών ομίλων φτάνουν σε τέτοιο σημείο που οι διαφορές τους δεν μπορούν να λυθούν με “ειρηνικά” μέσα.

Τότε οι κυβερνήσεις προχωρούν σε πόλεμο για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των εθνικών τους μονοπωλίων, στέλνοντας τους λαούς τους στις μάχες και στο θάνατο (…) Και η περίπτωση της Γερμανίας είναι χαρακτηριστική, όπου τον Χίτλερ τότε τον στήριξαν μεγάλα Γερμανικά μονοπώλια της εποχής με εκατομμύρια μάρκα και αφού τον ανέβασαν στην εξουσία, αυτός διεξήγαγε πόλεμο για λογαριασμό τους.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.