Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Μητροπολίτης Δημήτριος: Για τα παιδιά μας που διαγωνίζονται, έκκληση εγκαρδίωσης

†ο Γουμενίσσης, Αξιουπόλ­­­εως & Πολυκάστρου ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Εκτός από τους γονείς που ζείτε αμεσότερα την αγωνία των παιδιών σας, και όλοι όσοι έχουμε περάσει την ένταση των εξετάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ, νιώθουμε από κοντά το αποκορύφωμα του κόπου και των συναισθημάτων τους. Είναι σύμμετρα με την ελπίδα (εργαλείο του νεανικού ανοίγματος για ζωή), αλλά και με την ασύνειδη απόδυσή της (σύμφυτη συνοδό κάθε διαγωνισμού με το άγνωστο). 

Ένα βήμα πριν τις φετινές εξετάσεις, πάνω σε γνωστό το πεδίο του διαγωνισμού, κι όμως είναι φορτισμένο με τις εντάσεις και τα ερωτήματα για τα θέματα και την επιτυχία που όλα τα παιδιά μας λαχταρoύνε.

Σ᾽ αυτόν τους τον αγώνα είμαστε μόνιμα σύντροφοι προσευχής και δεήσεων, ως επίσκοπος και πατέρας πνευματικός με τους συγκληρικούς του τοπικού εκκλησιαστικού πληρώματος. Οι καθημερινές λειτουργίες που ξεκίνησαν από το Πάσχα και συνεχίζονται σε μερικές ενορίες ως την Ανάληψη, και στα μοναστήρια μας διαρκώς όλη τη χρονιά, τι άλλο είναι παρά λειτουργική συγκατάβαση του Θεού μας στα δικά μας μέτρα, για να μας χαρίζει διαρκώς τα δικά Του μέτρα, τη δική Του αγάπη, τον θεανθρώπινό Του εαυτό.

Κι από κοντά οι Παρακλήσεις στην Παναγία μας, και την ώσμωση της αφθάρτου ζωής και των άφθαρτων ελπίδων που εγγυάται για τον καθένα μας, και τώρα για τα παιδιά μας που ετοιμάστηκαν με τόσες φροντίδες να διαγωνιστούν για ένα περαιτέρω βήμα επιτυχίας για την επιστημονική κατάρτιση και την κοινωνική συμμετοχικότητα. Και στο άπαν της σωτηρίας και στο ολίγιστο της παρούσης στιγμής, των διαγωνισμάτων (που όμως κυρίως για τα παιδιά μας και για μας μαζί τους είναι τόσο μεγάλο και τόσο σπουδαίο και κρίσιμο), η Μητέρα μας η Πνευματική είναι η σταθερή μας εγκαρδίωση.

Δείγμα αυτής της Πατρικής (από Θεού) και της Μητρικής (διά της Θεοτόκου) αγάπης, που κληθήκαμε να Την υπηρετούμε για όλους και προς όλους, είναι οι συνεχείς δικές μας ολοκάρδιες παρακλήσεις

• οι παραγγελίες μας προς τους εκλεκτούς μας εφημερίους για θείες λειτουργίες και παρακλήσεις ειδικότερα υπέρ των παιδιών μας που διαγωνίζονται και αγωνιούν και προσμένουν τη δική μας πατρική υποστήριξη και εγκαρδίωση

• όπως και η τέλεση του μεγάλου Αγιασμού με το Τιμιόξυλο και τον Τίμιο Ήλο από την σωτηριώδη σταύρωση του Αγαπήσαντος ημάς Σωτήρος και Θεού μας.

Και παρακαλούμε κάθε χριστιανό, να αφήσει προσώραν τη δική του αγωνία και τα προβλήματα και τις διαπάλες με τα βάσανα της τωρινής και των όποιων άλλων κρίσεων

• και να σπεύσει συναρωγός προσευχών και σταυροκοπημάτων και δεητικών καρδιακών κραυγών προς τον Κύριό μας και την Παναγία Μητέρα Του για τους νέους μας. Άλλωστε, προσευχόμενοι για τα παιδιά μας επιδοτούμε και την κοινωνική συνοχή και την εκκλησιαστική συμμετοχικότητα, επιδοτώντας το μέλλον των παιδιών μας με τον ενθουσιασμό μιάς τωρινής επιτυχίας τους και μαζί με τα παιδιά μας επιδοτώντας δυναμικά-κοινωνικά-εκκλησιαστικά το παρόν και το μέλλον της συνοριακής μας γραμμής.

Σας προσμένω όλους να βάλετε μπροστά τις μηχανές της αγάπης και της καλής έγνοιας και των κοινών προσευχών και των παρακλήσεων για τα παιδιά μας, από τούτη τη Δευτέρα που μας έρχεται, που ξενικούν οι εξετάσεις, μέχρι που θα τελειώσουν οι διαγωνισμοί, κι ακόμη πιο πέρα μέχρι που θα ανακοινωθούν οι βάσεις των αποτελεσμάτων.

Για να γίνει μια διαρκής χαρμόσυνη Κυριακή για τα παιδιά μας, μέσα στην αγκαλιά της αγαπώσης συγκαταβάσεως του Σωτήρα και Θεού μας. Κι από κοντά με τις νέες και τους νέους μας να σταθεί μια διαρκής Κυριακή ευλογιών για τους γονείς και όλη την κοινωνία μας, που τόσο πολύ το χρειάζεται σαν αντίσταση ψυχής στην διεθνική οικονομική στένωση.

Καλή φώτιση και επιτυχίες και ευλογημένη ωρίμανση σε κάθε διαγωνιζόμενο που συμμετέχει στις εξετάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.