Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Τι λέει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών για τη φημολογία περί απεργίας στις Πανελλαδικές εξετάσεις

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Κιλκίς
Τις τελευταίες μέρες, από διάφορα πολιτικά και μιντιακά κέντρα, συντηρείται μια φιλολογία για απεργία μέσα στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Τη δουλειά τους κάνουν οι άνθρωποι. Για το συνδικαλιστικό κίνημα όμως, η επιλογή των μορφών πάλης είναι μια σημαντική υπόθεση. Βασικό κριτήριο είναι να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την ενότητα του κλάδου, τη συμμαχία με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, τους γονείς και τους μαθητές ώστε να υπάρχει δυναμική και αποτελεσματικότητα στον αγώνα.

Η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ (ΣΥΡΙΖΑ και ΔΑΚΕ) δεν έκανε τίποτα για την προετοιμασία όλων των παραπάνω, για τη δημιουργία τέτοιων προϋποθέσεων. Το αντίθετο. Όχι μόνο δεν επιδίωξε το συντονισμό της πάλης για τα ζητήματα της Παιδείας με το γονεικό κίνημα, αντιθέτως στην τελευταία κινητοποίηση στο Υπουργείο, κράτησε εχθρική στάση απέναντι στους γονείς, δεν δέχτηκε να παραβρεθεί η αντιπροσωπεία της ΑΣΓΜΕ στη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας.

Οι φημολογίες για υποτιθέμενη απεργία μέσα στις Πανελλαδικές εξετάσεις, που αναπαράγονται από τα ΜΜΕ τις τελευταίες μέρες, λειτουργούν υπονομευτικά για τον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών. Οι ίδιες δυνάμεις που υπονόμευσαν τον αγώνα όλο το προηγούμενο διάστημα, έρχονται τώρα στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με προτάσεις βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης. Μια τέτοια πρόταση είναι τυχοδιωκτική και λειτουργεί εκφυλιστικά για το ίδιο το κίνημα.

Μια ενδεχόμενη απεργία μέσα στις εξετάσεις, δεν είναι αυτή τη στιγμή μια πρόταση που έρχεται από τα «κάτω», από την πλειοψηφία των καθηγητών. Δεν έχει καν συζητηθεί στα Δ.Σ. και τις Γ.Σ., στις διαδικασίες των Πρωτοβάθμιών σωματείων.

Την στιγμή που ψηφίζονται σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, αλλά και τη στιγμή που χιλιάδες παιδιά ετοιμάζονται να ανέβουν το Γολγοθά των εξετάσεων, ορισμένοι συνειδητά θέλουν να υπονομεύσουν το κίνημα, τον αγώνα για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλα τα παιδιά.

Έχουν πολύ μεγάλη ευθύνη όλες αυτές οι δυνάμεις που τροφοδότησαν τα ΜΜΕ με τέτοιες πληροφορίες, παίζοντας το παιχνίδι της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ από τι μια, υπηρετώντας την αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ από την άλλη.

Θα έρθει η ώρα που αυτές οι δυνάμεις θα απολογηθούν για το βρώμικο παιχνίδι που παίξουν στις πλάτες του κλάδου.

Ειδικά η παράταξη της ΔΑΚΕ, όπου με πρόσφατη ανακοίνωση της παραχαράσσει την τοποθέτηση της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, απέδειξε ότι έπαιξε το ρόλο του «ψιθυριστή» στα ΜΜΕ για να υπηρετήσει τους σχεδιασμούς της Ν.Δ.

Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ/ΛΑΕ, που εισηγήθηκαν την πρόταση για απεργία στις Πανελλαδικές στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, έχουν τεράστιες ευθύνες απέναντι στο κίνημα, τους γονείς και τα παιδιά. Έτσι κι αλλιώς δεν περιμέναμε από αυτές τις δυνάμεις κάποια υπεύθυνη στάση απέναντι στο κίνημα και τους αγώνες. Ο τυχοδιωκτισμός ήταν πάντα ένα στοιχείο που τους χαρακτήριζε.

Τώρα το λόγο έχουν οι εκπαιδευτικοί στις Γενικές Συνελεύσεις, τους καλούμε να πάρουν μαζικά μέρος σ΄ αυτές.

Αναμένουμε την εισήγηση της ΟΛΜΕ για τις Γενικές Συνελεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.