Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Συνεδρίασε σήμερα το Δ.Σ, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας

Συνήλθε σήμερα Τρίτη 24 Μαΐου 2016 σε τακτική του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔΚΜ και, μεταξύ άλλων:

(α) ενόψει του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, με θέμα το «Το Προσφυγικό» (Σάμος, 2-3-4 Ιουνίου 2016), επανέλαβε και επαναδιατύπωσε τις πάγιες θέσεις και προτάσεις της ΠΕΔΚΜ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, υπογραμμίζοντας, για πολλοστή φορά, την ανάγκη της ισοκατανομής των προσφύγων σε όλη την έκταση της Χώρας (Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Κρήτης) και πάντοτε με την τήρηση της αναλογίας τους προς τον πληθυσμό της κάθε Περιφέρειας και του κάθε Δήμου. Παράλληλα το Δ.Σ. ενέκρινε την συμμετοχή των Εκπροσώπων της ΠΕΔΚΜ στο ως άνω Συνέδριο της ΚΕΔΕ.

(β) επισήμανε τα σοβαρά προβλήματα που θα προκύψουν με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου με την εφαρμογή του πρόσφατα θεσπισθέντος νέου συστήματος λειτουργίας των Ολοήμερων Σχολείων και ζήτησε την διατήρηση και συνέχιση της λειτουργίας του μέχρι τώρα ισχύοντος συστήματος.

(γ)ενέκρινε την συνδιοργάνωση Ημερίδας για την ενημέρωση και προετοιμασία των Δήμων για την συνέχιση της λειτουργίας και προσφοράς των Κοινωνικών Δομών τους κατά την τρέχουσα προγραμματική περίοδο. Η Ημερίδα διοργανώνεται από το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την ΠΕΔΚΜ, την Τετάρτη 26 Μαΐου 2016, στην Θεσσαλονίκη (Ξενοδοχείο Grand Hotel Palace, Μοναστηρίου 305, ώρες 10:00-14:30), και στις εργασίες της έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν οι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι και Στελέχη Προγραμματισμού και Κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας.

Επίσης, το Δ.Σ. συζήτησε και έλαβε αποφάσεις για διάφορα άλλα τρέχοντα ζητήματα της ΠΕΔΚΜ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γενικότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.