Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Θεσσαλονίκη: Μοναδική συναυλία της ερμηνεύτριας Νατάσσας Μάρε Μουμτζίδου και του Τρίο Τιμής Ένεκεν



Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Κέντρο Πολιτισμού Π.Κ.Μ. βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουν μια μοναδική συναυλία με την ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΑΡΕ ΜΟΥΜΤΖΙΔΟΥ και το ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ trio την Παρασκευή 27 Μαϊου 2016 και ώρα 21:00 στο Κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος»

Η εξαίρετη ελληνίδα ερμηνεύτρια Νατάσσα Μάρε Moυμτζίδου σε συνεργασία με το τρίο των «ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ» παρουσιάζουν ένα συναυλιακό δρώμενο που επιτυγχάνει, σε μία συναρπαστική μουσική διαδρομή, τον εναγκαλισμό του κλασσικού ήχου του trio με τις jazz διαδρομές και τους ελεύθερους φωνητικούς αυτοσχεδιασμούς της ερμηνεύτριας. Το αποτέλεσμα καταφέρνει να εμβαπτίσει τις εκλεκτές μουσικές επιλογές από το διεθνές και ελληνικό ρεπερτόριο στο σύγχρονο ηχοχρωματικό τοπίο, μέσα από την ιδιαίτερη πάντοτε θεατρικότητα και φωνητική δεινότητα της Νατάσσας Μάρε Μουμτζίδου.

Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου | ΕρμηνεύτριαΠληροφορίες για τις δραστηριότητες της καλλιτέχνιδος:
www.natassamare.com | www.natassamare.blogspot.gr

ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝΑλέξανδρος Χασιώτης | Κιθάρα
Γεωργία Πετμεζά | Τσέλο
Δημήτρης Βίττης | Κρουστά

Άντα Τσεσμελή Edwards | Σκηνοθετική επιμέλεια

Πληροφορίες:
Παρασκευή 27 Μαϊου 2016
Κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1, Τηλ: 2310 287724)
Ώρα προσέλευσης: 21:00
Γενική είσοδος: 7€
Άνεργοι / φοιτητές: 4€


Προπώληση εισιτηρίων από Δευτέρα 23 Μαΐου στο K/Θ "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"

Τηλ κρατήσεων: 6936 743060 & 6985 710484

Natassa Mare Moumtzidou
Η ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΑΡΕ ΜΟΥΜΤΖΙΔΟΥ διαθέτει ένα πλούσιο βιογραφικό με συμμετοχές σε σημαντικές διοργανώσεις και φεστιβάλ (30th ISME, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Women Creators of the Two Seas by Unesco, European Worldwide Festival, Gaia Festival, Sur les chemins d' Oxor, Cont. Artists in Holland, Grand Festival de Multilinguisme κ.α.) και συνεργασίες με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Πολεμικό Μουσείο, το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσ/νίκης, το Κέντρο Ιστορίας Θεσ/νίκης, το Institut Francais, τα Υπουργεία Β. Ελλάδος, Εθνικής Άμυνας, Πολιτισμού, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσ/νίκης, τις Προξενικές Αρχές, το Ίδρυμα Μελετών Μητέρας, τη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., την Κρατική Τηλεόραση κ.α..

Έχει οργανώσει, παρουσιάσει και συμμετάσχει σε πλήθος μουσικών και θεατρικών παραστάσεων. Με προσωπική δισκογραφία («α», 2006 - «The Embrace» with British Composer Jason Carter, 2008 - «Seul a Trois», 2010, «RΕΜpetiko», 2014 και συμμετοχές «Ti amo» by the Canadian Composer Eric Lemieux, 2015) για την οποία έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές από τον ελληνικό και διεθνή τύπο, είναι μέλος των Καλλιτεχνών Χωρίς Σύνορα και συνεργάζεται με τους Christine Alavoine, Marc Roger, Jason Carter, Eric Lemieux, David Moore, Wolfgang Fuhr, Hans Fickelscher.

Στο πλαίσιο της ενασχόλησής της με τη σύγχρονη μουσική και τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό έχει ηχογραφήσει στο Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας Αθηνών (ΚΣΥΜΕ), που ιδρύθηκε από τον Ιάννη Ξενάκη και συμμετάσχει σε συναυλίες με το KSYMEnsemble. Επίσης, έχει πραγματοποιήσει σειρά σεμιναρίων και εργαστηρίων με θέμα την ελεύθερη έκφραση και αυτοσχεδιασμό στην Ελλάδα και το εξωτερικό με ιδαίτερη αναφορά στον κύκλο σεμιναρίων της στην Doorn, Holland. Το 2011 με το 8μελές μουσικό της σχήμα «Mediterra» ξεκίνησε ένα νέο κύκλο συναυλιών με θεματική τη Μεσόγειο. Παράλληλα πραγματοποιεί σειρές συναυλιών και κονσέρτων με τους «Seul à trois», «kmnTrio», «Natassa Mare 4tet» και τον διεθνούς εμβέλειας Έλληνα κρουστό Νίκο Τουλιάτο.

Τον Ιούλιο του 2012, στα πλαίσια του ISME ( International Society for Music Education ), υπό την αιγίδα του 30ου Διεθνούς Συνεδρίου για τη Μουσική Εκπαίδευση που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ελληνική Τραγωδία “ΜΗΔΕΙΑ” του Ευρυπίδη. Η παράσταση, σε σύνθεση του διεθνούς βεληνεκούς Έλληνα συνθέτη Νίκου Χαριζάνου, αποτέλεσε καινοτομία στον μουσικό χώρο για τον συνδυασμό της αρχαίας Ελληνικής και παραδοσιακής γραφής και της σύγχρονης μουσικής και αυτοσχεδιαστικής τέχνης. .

Επίσης, η συνεργασία αυτή έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις από τη Boston Contemporary Opera, USA και την Opera Actuel, Μόντρεαλ, Καναδάς. .

Το 2013, συνεργαζόμενη με τον οργανισμό PARALLAXI, παρουσίασε νέα της δουλειά στο THEATERHAUSS της Στουτγκάρδης, με πρωτοφανή - για τον δύσκολο αυτόν συναυλιακό χώρο - επιτυχία, σε μία sold out συναυλία.

Aπό το 2014, ως APOPSIS 3io, συνεργάζεται συναυλιακά και δισκογραφικά με τους εξαίρετους μουσικούς της jazz, Γιώργο Τζούκα και Μανώλη Κουτσουνάνο.

Eπίσης, το 2015 ξεκίνησε μία σημαντικότατη συνεργασία με τον Ιταλό πολυβραβευμένο σκηνοθέτη:

Marcantonio Lunardi και τη σπουδαία ελληνίδα συνθέτρια σύγχρονης μουσικής Τάνια Γιαννούλη ενώ παράλληλα δισκογραφεί για τον Καναδό συνθέτη κινηματογραφικής και πειραματικής μουσικής Eric Lemieux.

H νέα τους συνεργασία, με τον τίτλο «TI AMO» κυκλοφόρησε διεθνώς, τον Οκτώβριο του 2015.

Με την ιδιότητα της συγγραφέα από το 2013, με την υποστήριξη του εκδοτικού οίκου «Enalia Mare» ξεκινά την πρώτη της συγγραφική προσπάθεια εκδίδοντας μία σειρά παιδικών βιβλίων και παραμυθιών υπό τον γενικό τίτλο: «Παραμύθια στη σειρά». Με δυναμικό σύμμαχο τη μεγάλη της εμπειρία πάνω στον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό και έκφραση, πραγματοποιεί σεμινάρια και εργαστήρια για τη σχέση λόγου, λέξης και ήχου, που απευθύνονται σε παιδιά, θέτοντας ως στόχο τη διατήρηση της αθωότητας της παιδικής σκέψης, την εγκατάσταση της αισιόδοξης οπτικής στο νου και την καρδιά τους και την ενθάρρυνση διά μέσω της χρήσης της αναγωγής, της ελεύθερης έκφρασής τους. 

Ιδρυτικό μέλος του διεθνούς φορέα Interaction International (Διεθνής Διάδραση -Αδελφοποίηση), εργάζεται ως παραγωγός του Δημοτικού Ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης και κατέχει τη θέση της καλλιτεχνικής διευθύντριας του μεγάλου διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού της συνΑνθρωπίας «StarClassic Radio».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.