Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Πολεμικές τέχνες και οφέλη

Επιμέλεια κειμένου: Kinesis Gym Kilkis*
Το Kyokushin Karate είναι παραδοσιακή ιαπωνική πολεμική τέχνη πλήρους επαφής. Σύμφωνα με την ιστορία δημιουργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1960 από τον ιδρυτή Sosai Masutatsu (Mas) Oyama, ύστερα από βαθιά μελέτη του ίδιου σε διάφορες πολεμικές τέχνες, π.χ. Κινεζική & Κορεάτικη Kempo, Shotokan Karate, Judo, Goju Ryu Karate, Δυτική Πυγμαχία κλπ.

Το όνομα Kyokushin σημαίνει «απόλυτη αλήθεια» και υιοθετήθηκε επίσημα τον Ιούνιο του 1964 όπου άνοιξε και η διεθνής έδρα στο Τόκιο. Όσοι γνωρίζουν και ασχολούνται με το Καράτε και με άλλες πολεμικές τέχνες θα έχουν ακούσει πως το Kyokushin Karate χαρακτηρίζεται ως το πιο ισχυρό καράτε αλλά και η πιο "σκληρή" μορφή σε σύγκριση με τις υπόλοιπες πολεμικές τέχνες.

Τι προσφέρει το ΚΑΡΑΤΕ
Η συστηματική άσκηση δεν προσθέτει μόνο χρόνια στην ζωή, αλλά δίνει ζωή στα χρόνια .Αυτό ισχύει για όλα τα αθλήματα και φυσικά για το καράτε, το οποίο είναι μια ολοκληρωμένη μορφή άσκησης που βελτιώνει τη σωματική, ψυχική και πνευματική κατάσταση του ανθρώπινου οργανισμού. Συγκεκριμένα το καράτε βοηθά στα ακόλουθα:

· Απαλλαγή από το υπερβολικό στρες και άγχος, λόγω υψηλών απαιτήσεων που δημιουργούνται καθημερινά ο άνθρωπος έχει ανάγκη να εξαλείψει όλο το άγχος που συσσωρεύεται στην διάρκεια της ημέρας.

· Βοηθάει στην απώλεια βάρους, αφού κατά την διάρκεια της προπόνησης χάνεις αρκετές θερμίδες.

· Βελτίωση καρδιοαναπνευστικού συστήματος, με τον τρόπο αυτό αυξάνεται η αντοχή.

· Επιτυγχάνεται σεβασμός στην ιεραρχία.

· Αποφυγή αρνητικών συνηθειών, ώθηση στην υγιεινή ζωή σκοπεύοντας πάντοτε την καλύτερη επίδοση στις προπονήσεις και στους αγώνες αργότερα.

· Εκμάθηση άμυνας σε περίπτωση κινδύνου, ειδικότερα στα παιδιά και στους εφήβους.

· Βελτίωση συγκέντρωσης της προσοχής, πειθαρχεία, εξάσκηση του θάρρους, καταπολέμηση της δειλίας και του φόβου.

· Καλλιεργείται η ευγενή άμιλλα και ο σεβασμός προς τον συναθλητή.

Όλες αυτές οι ιδιότητες που καλλιεργούνται με το καράτε συμβάλλουν στην ομαλή και υγιή ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου και βοηθούν στο να ζει αρμονικά με τον εαυτό του και τους γύρω του.

Γίνεται εμφανές ότι η εκπαίδευση στο Kyokushin καράτε δίνει έμφαση τόσο στην σωματική ανάπτυξη όσο και στην πνευματική. Εμείς στο γυμναστήριο Kinesis –Gym συμβαδίζοντας πάντα με τις εξελίξεις και κατανοώντας τις ανάγκες των μελών μας για εναλλακτικές μορφές προπόνησης που προάγουν σώμα και πνεύμα έχουμε δημιουργήσει ομαδικά προγράμματα πολεμικών τεχνών.

Για να πάρετε μια γεύση από τα μαθήματα σας προσκαλούμε την Δευτέρα 30 Μαΐου 2016 στο Δημοτικό Στάδιο Κιλκίς όπου κατά την διάρκεια ημιχρόνου του ποδοσφαιρικού αγώνα Παλλαλιακός VS Ομάδα εργαζομένων Κιλκίς θα γίνει παρουσίαση τεχνικών αυτοάμυνας από το Kinesis Fight Club.

* Kinesis Gym
25ης Μαρτίου 24
61100 Κιλκίς
23410 20450
www.kinesis-gym.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.