Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς: Έκθεση Χειροποίητης Υφασμάτινης Κούκλας στις 26 και 27 Μαΐου 2016

Μια ιδιαίτερη, πρωτότυπη και μοναδική έκθεση θα φιλοξενήσει την Πέμπτη και την Παρασκευή 26 και 27 Μαΐου 2016, το Λύκειο Ελληνίδων Παράρτημα Κιλκίς. Πρόκειται για την Έκθεση Χειροποίητης Υφασμάτινης Κούκλας, στην οποία θα εκτεθούν οι ξεχωριστές δημιουργίες που φιλοτέχνησαν με πολλή αγάπη και μεράκι, οι μαθήτριες του αντίστοιχου Εργαστηρίου που πραγματοποιήθηκε τη φετινή χρονιά από το ΛΕΚ.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 26 Μαΐου στις 7 το απόγευμα στο εντευκτήριο του ΛΕΚ. Την Παρασκευή 27 Μαΐου η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό κατά τις ώρες 18:00 με 21.00.

Το Εργαστήρι κατασκευής υφασμάτινης κούκλας, ξεκίνησε για πρώτη φορά τον περασμένο Οκτώβρη και ολοκληρώθηκε τον φετινό Μάιο, με υπεύθυνη την Δέσποινα Κοσμίδου. Με την εμπειρία, την καθοδήγηση και την εξαίρετη διδασκαλία της, οι μαθήτριες του Εργαστηρίου κατέκτησαν με απόλυτη επιτυχία την τεχνική κατασκευής μιας υφασμάτινης κούκλας σε όλα τα στάδιά της: από το αρχικό πατρόν του σώματος, το γέμισμα, τη συναρμολόγηση, το πατρόν των ρούχων, μέχρι τη διακόσμηση με διάφορα υλικά όπως κουμπιά, κορδέλες, δαντέλες, χάντρες, ενώ παράλληλα είχαν την ευκαιρία να εξασκηθούν και σε διάφορες τεχνικές χειροτεχνίας, όπως ράψιμο, κέντημα, βελονάκι, κτλ.

Οι επισκέπτες της έκθεσης λοιπόν, θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν εκπνευσμένες δημιουργίες που ξεχωρίζουν για την κομψότητα, το διαφορετικό στυλ, αλλά και το ρομαντισμό τους.

Η είσοδος στην Έκθεση είναι ελεύθερη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.