Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Κέρκυρα: 10ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών | 10th Audiovisual Arts Festival

Το 10ο κατά σειρά ετήσιο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών θα λάβει φέτος χώρα από την Τρίτη 17 μέχρι την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 στην πόλη της Κέρκυρας.

Ο κεντρικός άξονας του Φεστιβάλ πλαισιώνεται, μεταξύ άλλων, από παρουσιάσεις ψηφιακών διαδραστικών οπτικοακουστικών έργων, εγκαταστάσεων και συναυλίες ηλεκτρονικής μουσικής καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης, διοργανώνονται workshops και ενημερωτικές εκδηλώσεις που στοχεύουν στην εξοικείωση με τις νέες οπτικοακουστικές τεχνολογίες καθώς και τη σύγχρονη καλλιτεχνική έκφραση με χρήση νέων μέσων.

Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης, θα διεξαχθεί και το διεπιστημονικό συνέδριο με θέμα «Ταμπού – Παράβαση – Υπέρβαση στην Τέχνη και την Επιστήμη» (20-22 Μαΐου 2016) στο οποίο θα περιληφθούν θεωρητικές εισηγήσεις και παρουσιάσεις καλλιτεχνικού έργου.

Περιγραφή Φεστιβάλ 2016:
http://avarts.ionio.gr/festival/2016/gr/description/

Συνέδριο Φεστιβάλ 2016:
http://avarts.ionio.gr/festival/2016/gr/conference/

Πρόγραμμα Φεστιβάλ και Συνεδρίου:
http://avarts.ionio.gr/festival/2016/gr/schedule/

Εκθέσεις και Εγκαταστάσεις:
http://avarts.ionio.gr/festival/2016/gr/exhibitions/

Θεματικά Εργαστήρια:
http://avarts.ionio.gr/festival/2016/gr/workshops/

Συναυλίες κάθε Βράδυ:
http://avarts.ionio.gr/festival/2016/gr/concerts/Αναγόρευση των Καθηγητών R. Ascott και Stelarc σε Επίτιμους Διδάκτορες του ΤΤΗΕ [18/5/16]
http://avarts.ionio.gr/gr/news/8344/

Μετά από δώδεκα χρόνια ζωής στον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας, το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο του 10ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών, θα έχει την τιμή να αναγορεύσει σε πρώτους Επίτιμους Διδάκτορες του Τμήματος δύο από τους πιο ρηξικέλευθους και πρωτοπόρους καλλιτέχνες και θεωρητικούς της σύγχρονης τέχνης, τον Καθηγητή Roy Ascott (Πανεπιστήμιο του Plymouth, Ηνωμένο Βασίλειο) και τον Καθηγητή Stelarc (Πανεπιστήμιο του Curtin, Αυστραλία), σε μια ξεχωριστή τελετή στο κτίριο της Ιονίου Ακαδημίας, την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016, ώρα 12.00.

Η είσοδος στο κοινό σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.
Επικοινωνία: av-fest@ionio.gr


Επίσημος Ιστοχώρος Φεστιβάλ: http://avarts.ionio.gr/festival

Διοργάνωση:
Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας - Τμήμα Μουσικών Σπουδών (ΕΡΗΜΕΕ)
Σχολή Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών - Iόνιο Πανεπιστήμιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.