Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Τα καταπληκτικά των ΜΚΟ και η απουσία της Πολιτείας

Γράφει ο Πάνος Μόλλιας
Στο θέμα της Ειδομένης πολλά έχουν ειπωθεί έχουν γραφεί και γενικά έχει απασχολήσει και απασχολεί την κοινή γνώμη σε παγκόσμιο επίπεδο.

Φωνές των κατοίκων για τις κλοπές, τους βανδαλισμούς,τις λεηλασίες, τις διαρρήξεις, τις βιαιοπραγίες και τις απειλές. Η παρακώλυση συγκοινωνιών (σιδηροδρόμων και οδών) με το οικονομικό κόστος για την χώρα μας και ο κινδυνος εξαρσης επιδημιών. Επίσης Διατάραξη ειρήνης, καταπάτηση ιδιοκτησιών και παραβίαση άρθρων 4 και 2 του Συντάγματος.

Σε όλα αυτά οι αρμόδιοι Υπουργείου δικαιοσύνης αρχικά αλλά και η πολιτεία κωφεύουν.

Ας αναρωτηθούμε τι είναι αυτό που προκαλεί όλα τα παραπάνω.

Η απάντηση είναι "Η λειτουργία του παράνομου καταυλισμού μεταναστών και προσφύγων από τις ΜΚΟ".

Θα αναρωτηθείτε γιατί παράνομη! 

Διότι στην χαρακτηριζόμενη απαγορευμένη ζώνη και κατά επέκταση επιτηρούμενη ζώνη (σε καμία περίπτωση δεν είναι ουδέτερη ζώνη που σας ανέφεραν για να νομιμοποιηθεί το παράνομο) ΔΕΝ μπορεί να δημιουργηθεί οτιδήποτε για θέμα εθνικής ασφάλειας σύμφωνα με το Νόμο 375/36. 

Η δημιουργία μόνιμου καταυλισμού φιλοξενίας δεν είναι σύννομη σε απόσταση μικρότερη των 30 χλμ. από τα σύνορα και επίσης, είναι σαφές ότι αυτό απαγορεύεται και από το νόμο (Ν. 2160/1993)

Μια μικρή ιστορία
Ο αγρότης ονόματι Λ ξεκινάει από την κωμόπολη με σκοπό να ετοιμάσει το χωράφι του πλησίον σιδηροδρομικού σταθμού Ειδομένης με σκοπό να καλλιεργήσει ηλίανθο. Ετοίμασε το αγροτικό μηχάνημα και πηγαίνει. Εκεί στο χωράφι του ιδιοκτησίας του διαπιστώνει ότι έχει μια μεγάλη σκηνή πιθανόν κάποιας ΜΚΟ. Ήρθε να καλλιεργήσει το χωράφι. Ρωτάει σε μια υπεύθυνη "Αυτός ο χώρος που πατάμε τίνος ιδιοκτησία είναι και αν κάποιος σας είπε να μπείτε εδώ να στήσετε σκηνές (μεγάλες)". Η απάντηση πιθανόν είναι ότι ο επικεφαλής της ΜΚΟ έχει πάρει άδεια. "Από εμένα πάντως όχι … και το αγροτεμάχιο είναι δικό μου. Οπότε αδειάζετε το αγροτεμάχιο να καλλιεργήσω". 
Θα βρούμε λύση είπε ο υπεύθυνος.(πραγματικό γεγονός)

Ένα ακόμα παράδειγμα όπου οι ΜΚΟ ανεξέλικτες όχι μόνο λειτουργούν τον παράνομο καταυλισμό αλλά τον επεκτείνουν και μάλιστα με το έτσι θέλω εν αγνοία αγροτών με την μέθοδο της καταπάτησης ιδιοκτησιών.

Προφανώς στην Ειδομένη δεν ισχύει η Ελληνική νομοθεσία και οι κάτοικοι πρέπει να λάβουν από μόνοι τους μέτρα για την προστασία τους χρησιμοποιώντας όποιο μέσο θελήσουν αφού δεν υπάρχει εφαρμογή και τιμωρία νομοθεσίας.

Σκεφτείτε τι θα γινόταν αν σαν προτεινόμενη λύση εφαρμόζονταν οι νόμοι (το αυτονόητο για την υπόλοιπη Ελλάδα) δηλαδή η απομάκρυνση του παράνομου καταυλισμού.

Θα μεταφέρονταν μετανάστες και πρόσφυγες σε αξιοπρεπέστατες συνθήκες διαβίωσης εξασφαλίζοντας διαμονή σε οργανωμένους χώρους.

Θα μηδενίζονταν τα μεθοριακά επεισόδια, οι βιαιοπραγίες, οι κλοπές, η παρακώλυση συγκοινωνιών, οι απειλές, οι διαρρήξεις, η καταπάτηση ιδιοκτησιών οι φθορές ιδιοκτησιών, η βεβήλωση νεκροταφείου και οι λεηλασίες. Θα επανέλθει η ασφάλεια.

Με αυτή την ενέργεια ζημιώνονται οι δημοσιογράφοι που διψούν για δράση με κατευθυνόμενη και κατασκευαστική δημοσιογραφία, οι ΜΚΟ που δικαιολογούν δαπάνες, οι διάφοροι μικροπωλητές με η άνευ αισχροκέρδειας, και κάποιοι εργαζόμενοι εποχιακοί.

Τι είναι τελικά πιο σημαντικό στην παρούσα κατάσταση;  Οι ανθρώπινες ζωές (πρόσφυγες- μετανάστες και κάτοικοι της Ειδομένης) εφαρμόζοντας τους νόμους ή το χρήμα και η παράνομη λειτουργία του καταυλισμού;

1 σχόλιο:

  1. Επίτηδες απούσα, όχι ανίκανη!!! Γιατί όταν είναι να εφαρμόσει τους απάνθρωπους μνημονιακούς νόμους, δεν έχει πρόβλημα να δείξει το απάνθρωπο πρόσωπο της. Και φυσικά να δούμε ποιοι εμπλέκονται στο κόλπο της Ειδομένης και ποιοι κερδίζουν απ αυτό! για να ξέρουμε ποιους υπηρετεί η Κυβέρνηση της Βου φοράς Αριστεροδέξια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.