Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Συναντήσεις Δημάρχου Παιονίας στην Αθήνα

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Στην πρωτεύουσα βρέθηκε ο Δήμαρχος Παιονίας την Τετάρτη 20 Απριλίου, όπου συμμετείχε σε ημερίδα της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος και είχε την ευκαιρία να εκθέσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Παιονίας καθώς και τις λύσεις που προτείνει για την προσφυγική – μεταναστευτική κρίση. 

Ακολούθησε συνεδρίαση υπό την αιγίδα της Επιτροπής καθώς και της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης και της ΚΕΔΕ με τη συμμετοχή Γερμανών Δημάρχων και Ελλήνων Αυτοδιοικητικών, οι οποίοι αντάλλαξαν απόψεις, τεχνογνωσία και προτεινόμενες λύσεις ώστε να αντιμετωπιστεί επαρκώς η ανθρωπιστική κρίση.

Αποτέλεσμα της συνεδρίασης ήταν η ¨Κοινή Διακήρυξη της γερμανικής και ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης» που επικεντρώνει στα παρακάτω σημεία:

- Εμβάθυνση της συνεργασίας και ενίσχυση της ανταλλαγής εμπειρίας και γνώσεων μεταξύ Δήμων μέσω αλληλοϋποστήριξης

1) Συνεργασία με την Κοινωνία Πολιτών και όλους τους φιλανθρωπικούς φορείς

2) Συνεργασία με όλους τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

- Συμβουλευτική Υποστήριξη για προγράμματα εθελοντικής επιστροφής και επανένταξης

3) Ενέργειες για επιτυχημένη ένταξη

- Στέγαση και προετοιμασία δομών φιλοξενίας, εκμάθηση γλώσσας και εκπαίδευση, ένταξη στην αγορά εργασίας, κοινωνική ένταξη, ιατρική φροντίδα και παροχές

4) Χρηματοδότηση φροντίδας προσφύγων με σαφήνεια

5) Στοχευμένη συγκέντρωση και διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας

6) Οργάνωση ανταλλαγής εμπειριών

Την επομένη, ο κος Γκουντενούδης επισκέφθηκε τον αν. Υπουργό Εθνικής Άμυνας και υπεύθυνου του συντονιστικού οργάνου για το προσφυγικό, κο Βίτσα, με τον οποίο συζήτησαν τις νεότερες εξελίξεις για το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Ο Δήμαρχος, παράλληλα, επισκέφθηκε τη Διαχειριστική Αρχή του Ε.Π. «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» ΕΠΠΕΡΑΑ για να διαπιστώσει την πορεία εξέλιξης ενταγμένων έργων του Δήμου στα πλαίσια του ταμείου ενώ το Σάββατο και την Κυριακή συμμετείχε στις εργασίες του 10ου Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.