Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Σας ευχαριστούμε που υπάρχετε!

Της Μέμας Τεμεκενίδου
Σ' εσάς τους κακόμοιρους φοβικούς το λέω. Που φοβάστε το σκοτάδι, τον κόσμο, τη φασαρία, τη φτώχεια, τον συνάνθρωπο, τον αλλόθρησκο, τον διαφορετικό, τους κλειστούς χώρους, τα ψηλά μπαλκόνια, τους μεγάλους δρόμους, τους γελαστούς ανθρώπους, το άλλο φύλο, τον μαύρο, τον Κινέζο, τον μουσουλμάνο, τον καθολικό, τον ανάπηρο, τον ομοφυλόφιλο, τον κομμουνιστή, τον ευτυχισμένο, τον πάσχοντα, τον ζώντα, τον αναρχικό, τα γηρατειά, την ανημπόρια, την εγκατάλειψη, την απόρριψη, την αξιοπρέπεια, το χρόνο, το δόσιμο, την έκθεση στα μεγάλα συναισθήματα!

Και το μόνο που δε φοβάστε είναι την κατσιασμένη απ' τους φόβους σας ψυχή. Ή μήπως κυρίως αυτήν φοβάστε; και γι αυτό ανακαλύπτετε φόβους αλλότριους για να μη κοιτάτε μέσα σας;

Όπως κι αν έχει σας ευχαριστούμε. Όλοι εμείς που καταφέραμε να νικήσουμε τους φόβους μας (ή πολλούς απ' αυτούς τέλος πάντων….) και να σταθούμε αλληλέγγυοι-ες στους έχοντες ανάγκη. Σας ευχαριστούμε ειλικρινά που υπάρχετε και είστε έτσι όπως είστε. Γιατί ο φόβος ότι μπορεί να σας μοιάσουμε μας οδήγησε εδώ που είμαστε!

Και μια συμβουλή, ένεκα το πνεύμα της Αναστάσεως!

Πριν έρθει η ώρα για το φυσικό σας θάνατο, φροντίστε να ζήσετε! Θέλει γενναιότητα, αλλά είναι θεραπευτικό! Κι όταν αισθάνεστε θλιμμένοι, οργισμένοι ή αδικημένοι…. να κλαίτε. Γιατί τα δάκρυα ξεπλένουν την ψυχή και βλέπουμε καθαρότερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.