Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Αθήνα: Τους τα είπε από κοντά ο Γκουντενούδης

Αλλεπάλληλες συναντήσεις στην πρωτεύουσα είχε ο Δήμαρχος Παιονίας στις 7 και 8 Απριλίου, όπου μετέβη εκτάκτως, για θέματα που αφορούν το Δήμο Παιονίας και ιδιαίτερα την πορεία τους μεταναστευτικού – προσφυγικού.

Πιο συγκεκριμένα, επισκέφθηκε τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, στον οποίο εξέθεσε το μείζον θέμα της υδροδότησης της περιοχής Πολυκάστρου καθώς η υπερσυγκέντρωση πληθυσμού λόγω της έλευσης μεταναστών και προσφύγων θα προκαλέσει προβλήματα στην ήδη βεβαρυμένη κατάσταση κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών. 

Παράλληλα, ο κος Γκουντενούδης εξέθεσε στον Υπουργό την υφιστάμενη κατάσταση τονίζοντας την ανάγκη δράσεων του Υπουργείο ώστε οι Δήμοι να αναλάβουν ενεργό δράση στο προσφυγικό και να χρηματοδοτηθούν επαρκώς για να ανταποκριθούν στις νέες ανάγκες. Ο κος Κουρουπλής, έχοντας επισκεφθεί πρόσφατα την Ειδομένη, αναγνώρισε την προσφορά του Δήμου και των κατοίκων της Παιονίας και δεσμεύθηκε να συμβάλλει εμπράκτως στην εξομάλυνση της κατάστασης.

Παράλληλα, ο Υπουργός ενημέρωσε το Δήμαρχο πως έλαβε επιστολή του Δήμου Παιονίας και σχετική γνωμοδότηση του αν. Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κου Βίτσα, αναφορικά με τη μεταφορά νερού στο Πολύκαστρο από το Πάικο αλλά και την περίφραξη του χώρου φιλοξενίας της Ν. Καβάλας, επισημαίνοντας πως θα συνδράμει και ο ίδιος προς την κατεύθυνση υλοποίησης των πάγιων αιτημάτων της τοπικής κοινωνίας.

Εξάλλου, ο κος Γκουντενούδης, είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κο Τόσκα με τον οποίο συζήτησαν θέματα ασφαλείας και αστυνόμευσης της Παιονίας. Ο κος Τόσκας ενημέρωσε το Δήμαρχο πως προχωράει η ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στην Παιονίας ώστε να υπάρχει αίσθημα ασφάλειας για τους δημότες ενώ παράλληλα εντατικοποιούνται οι έλεγχοι εκπροσώπων αλληλέγγυων για να αποφευχθούν κρούσματα υποκίνησης βίαιων και παραβατικών συμπεριφορών.

Ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με τον Υποστράτηγο κο Σταθιά, Διευθυντή του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, με το οποίο έχει ξεκινήσει στενή συνεργασία για την εκμετάλλευση από την Τοπική Αυτοδιοίκηση εγκαταλειμμένων στρατοπέδων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.