Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Πεθαίνει ….κι είναι μόνο 17 χρόνων! Τι κρίμα…..

Υπογράφει η Θεοδοσία Σβολάκη-Μπάντζου*
Αν μπορούσε να φωνάξει, θα φώναζε σπαραχτικά: Βοήθεια! Βοήθεια!
Θα ζητούσε βοήθεια από τον Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους, θα ζητούσε βοήθεια απ’ όλους, από όλους εμάς που το αγαπήσαμε και το αγαπούμε! Ναι! Αν είχε φωνή το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας θα φώναζε βοήθεια από όλους τους κατοίκους του Κιλκίς, από όλους μας. 



Γιατί μόνο εμείς, που παλέψαμε, μόνο εμείς που το χαρήκαμε και το απολαύσαμε μαζί με τα παιδιά μας, φαίνεται ότι το πονάμε και θέλουμε να το δούμε να μεγαλώνει και να απλώνεται σε όλη την Ελλάδα και να κάνει το άσημο Κιλκίς, διάσημο ακόμη και στο εξωτερικό. 

Θα το αφήσουμε λοιπόν να πεθάνει έτσι άδοξα; Που πήγαν οι ρητές και κατηγορηματικές υποσχέσεις του Δημάρχου, ότι το φεστιβάλ θα συνεχιστεί με δαπάνες του δήμου το 2016; Και γιατί τότε, -ήμουν παρούσα σε εκείνο το Δημοτικό Συμβούλιο- ούτε ένας σύμβουλος, ούτε από την συμπολίτευση, ούτε καν από την αντιπολίτευση , δεν έφερε αντίρρηση; 

Δεν γνώριζαν το ύψος των δαπανών ενός τέτοιου μεγάλου διεθνούς καλλιτεχνικού γεγονότος; Φυσικά το γνώριζαν. Ήταν της τάξεως των 180.000ε. Αλλά δεν τους φαινόταν πολλά, γιατί ήταν χρήματα που προέρχονταν από το ΕΣΠΑ. Και τώρα, αντιδρούν στο ποσό των 100.000ε, λίγο παραπάνω από το τα μισά;

Να τους θυμίσουμε την παροιμία "100 ξυλιές σε ξένο πισινό, πονάν λιγότερο από τις 10 στον δικό μας" . Το Κιλκίς, το μικρό και άγνωστο στο Πανελλήνιο, για 17 χρόνια, έζησε μέρες δόξας και καλλιτεχνικής προβολής, έγινε πόλος έλξης -έστω και για 10 μέρες- μικρών και μεγάλων από όλη την Ελλάδα. 

Το άγνωστο Κιλκίς που δυστυχώς έγινε διάσημο τώρα τελευταία με φοβερά για την ανθρωπότητα και θλιβερά για την ανθρωπιά μας γεγονότα, ας προσπαθήσει να κρατήσει τη σημαία της τέχνης και του πολιτισμού ψηλά. Το Δημοτικό Συμβούλιο δε μπορεί να καυχιέται για πλεόνασμα των οικονομικών του εσόδων και να κρατάει κλειστό το κοινωνικό παντοπωλείο και με μια μονοκονδυλιά να καταδικάζει σε θάνατο τη χαρά των παιδιών, να τους κλέβει το όνειρο και να τους στερεί την διασκέδαση. 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας του Δήμου Κιλκίς είναι πια θεσμός, θέλει να ζήσει και πρέπει να ζήσει για πολλά ακόμη χρόνια. Ο δήμαρχος το υποσχέθηκε, κι ένας δήμαρχος πρέπει να κρατάει τις υποσχέσεις του, το χρωστάει στους μικρούς του φίλους, στους αυριανούς πολίτες αυτής της πόλης. Ας μην τους απογοητεύσει, κι ας μην απογοητεύσει κι όλους εμάς που αγαπούμε το φεστιβάλ, που αγαπούμε και το Κιλκίς.

* Με πολλές ελπίδες, μεγάλες προσδοκίες αλλά…. και απαιτήσεις Θεοδοσία Σβολάκη-Μπάντζου πρώην Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Σκηνοθέτης της Παιδικής Σκηνής-τμήμα Κουκλοθεάτρου- της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών νομού Κιλκίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.