Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

"Να σας πω την ιστορία με το βάτραχο;"


Γράφει η Βασιλική Μαυρογονάτου*
Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας βασιλιάς. Ο βασιλιάς αυτός ήταν πολύ λαίμαργος, σε σημείο να έχει φάει πολλά από τα ζώα του βασιλείου. Μια μέρα θέλησε να φάει βάτραχο. Έφεραν στον μάγειρα έναν, όταν όμως ο μάγειρας πήγαινε να τον βάλει στο βραστό νερό ο βάτραχος πήδαγε αμέσως έξω από το καζάνι και έφευγε τρέχοντας. Τι να κάνει ο βασιλιάς έσκασε από το κακό του σκέφτηκε τρόπο να τον ξεγελάσει. Έβγαλε ντελάληδες να διαμηνύσουν πως ο βασιλιάς θα προσέφερε δωρεάν λουτρά για τα βατράχια. 

Το άκουσαν λοιπόν οι βάτραχοι απανταχού του βασιλείου και σπεύσανε στο παλάτι. Μπήκαν μόνοι τους στο καζάνι με το κρύο νερό και απολάμβαναν το μπάνιο τους. Σιγά σιγά άρχισε η θερμοκρασία του νερού να ανεβαίνει, πάλι όμως ήταν πολύ ευχάριστη. Ο μάγειρας έβαζε ένα ένα τα ξύλα και ανέβαζε λίγο λίγο τη θερμοκρασία, ώσπου τελικά οι βάτραχοι είχαν όλοι βράσει χωρίς να το πάρουν χαμπάρι.

Τώρα θα μου πείτε αυτή τρελάθηκε και μας λέει παραμύθια. Πως αλλιώς όμως να παραλληλίσω την κατάσταση στην οποία ζούμε;

Εδώ και χρόνια σιγά σιγά μας ψήνουν και εμείς απολαμβάνουμε την άνοδο της θερμοκρασίας χωρίς να κάνουμε τίποτα για να ξεφύγουμε της κατάστασης. Βέβαια σε αυτό βοηθούν και οι ντελάληδες, οι οποίοι έχουν το ρόλο του δημοσιογράφου πια.

Τα οικονομικά μας πάνε από το κακό στο χειρότερο, η έξοδος από την κρίση μοιάζει με όνειρο απατηλό, η φορολογία είναι δυσβάστακτη, οι επενδύσεις που υποτίθεται πως περιμέναμε δεν υπάρχει περίπτωση να φανούν ποτέ.

Τον τελευταίο καιρό ήρθε να προστεθεί και το πρόβλημα με τους μετανάστες, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει κράτος εν κράτει. Νέο συμβάν της εβδομάδας είναι πως 3 σκηνές στήθηκαν στη μέση του δρόμου στο δρόμο προς Λιμνότοπο και σταματούν όποιον θέλουν, κυρίως φορτηγά. Τον δρόμο του Πολυκάστρου τον κλείνουν όποτε τους κάνει κέφι.

Σε συνομιλία μου με τον αστυνομικό, ο οποίος τους προσέχει μην τυχόν πέσει κανείς επάνω τους ήταν καταιγιστική. Έχουν και αυτοί αγανακτήσει και κουραστεί.

Τι κάνουμε λοιπόν όλοι οι πολίτες; Τίποτα. Αφού δεν είναι στην αυλή μας δεν πειράζει, αφού ακόμη το ζουμί δεν βράζει αντέχουμε.

*Βασιλική Μαυρογονάτου
Οικονομολόγος – Ειδική Παιδαγωγός

* ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΝΩΜΗΣ
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Facebook
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Twitter
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Pinterest
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Google+
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Dailymotion
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Youtube

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.