Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Μαθητές και μαθήτριες χρωμάτισαν την διάβαση μπροστά στο 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς

Την Τετάρτη 30-3-2016 η περιβαλλοντική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς με θέμα «Κιλκίς: Βιώσιμη Πόλη», με την υπεύθυνη καθηγήτρια Σιδηροπούλου Ελένη, συμμετείχε εθελοντικά στις εργασίες αποκατάστασης (χρωματισμός- διαγραμμίσεις) της διάβασης μπροστά από την είσοδο του σχολικού συγκροτήματος. 

Η δράση αυτή, «Εθελοντική συμμετοχή στη διαγράμμιση των διαβάσεων στην πόλη μας» πραγματοποιήθηκε με συνεργασία με τα συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Κιλκίς και σε συνέχεια της προηγούμενης δράσης της ομάδας στις 29-2 «Διάβαση Πολιτισμού: Σέβομαι τα δικαιώματα των πεζών».

Οι εθελοντές μαθητές βοήθησαν στο χρωματισμό της διάβασης με σκοπό να είναι εμφανής από τους διερχόμενους οδηγούς και τους πολίτες που τη χρησιμοποιούν.

Καθώς η εικόνα των δρόμων της πόλης δείχνει τον καθημερινό πολιτισμό και το πρόσωπό της, η συμμετοχή στη διαγράμμιση της διάβασης λειτούργησε και εκπαιδευτικά στην εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ταυτόχρονα στη δημιουργία νοοτροπίας σεβασμού των πεζών στην πόλη μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν οι μαθητές ξεκινήσουν το βάψιμο, έκαναν μια βόλτα γύρω από το τετράγωνο του σχολείου όπου μόνο εκεί μοιράσανε 14 εικονικές κλήσεις στα παράνομα παρκαρισμένα οχήματα, τα περισσότερα από τα οποία ήταν παρκαρισμένα πάνω στα πεζοδρόμια ή πάνω στις διαβάσεις παρακωλύοντας τη διέλευση των πεζών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.