Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Θεσσαλονίκη: Έταζε τακτοποίηση ημιυπαίθριων χώρων και γέμιζε την τσέπη του

Εξιχνιάστηκαν έπειτα από την επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Μενεμένης πλήθος περιπτώσεων απάτης σε βάρος πολιτών, που αφορούσαν σε υποτιθέμενη διευθέτηση ημιυπαίθριων χώρων.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 42χρονου ημεδαπού, ιδιοκτήτη τεχνικού γραφείου, για τα αδικήματα της απάτης και πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 42χρονος, εκμεταλλευόμενος την πρόθεση πολιτών - πελατών του γραφείου του, που επιθυμούσαν να προβούν σε διευθέτηση ημιυπαίθριων χώρων, κατάρτισε πλήθος πλαστών εγγράφων, με φερόμενες ως εκδότριες Υπηρεσίες, Τμήματα Πολεοδομίας της Θεσσαλονίκης, που αφορούσαν στις σχετικές διευθετήσεις.

Τα παραπάνω έγγραφα, εμφάνιζε ως γνήσια στους πελάτες – παθόντες, οι οποίοι κατέβαλαν, διάφορα χρηματικά ποσά, τόσο για την υποτιθέμενη κάλυψη του απαιτούμενο παραβόλου και πληρωμή σχετικού προστίμου, όσο και για την αμοιβή του ιδίου, χωρίς εκείνος να προβαίνει, στη συνέχεια, σε καμία ενέργεια.

Με την παραπάνω μεθοδολογία, ο 42χρονος, κατά το έτος 2011, εξαπάτησε (86) άτομα, αποκομίζοντας το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος, ύψους (53.645) ευρώ.

Σημειώνεται ότι, ο παραπάνω, έχει απασχολήσει, κατά το παρελθόν τις διωκτικές Αρχές, για έτερες περιπτώσεις πλαστογράφησης παρόμοιων εγγράφων.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.